Uleiul de cocos – SANATATE 100%!
Ulei de cocos

Acest tip de ulei este unicul din regnul vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi! Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care poate provoca o serie de reactii pozitive. Principalele proprietati ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene si antifungice fiind de asemenea un bun aliat in curele de slabire.

Uleiul de cocos  este un miracol al naturii datorita multiplelor beneficii pe care le aduce organismului putand fi folosit atat intern cat si extern.

Printre cele mai importante beneficii se numara:

–  favorizarea digestiei, împiedicând depunerile de grăsime.

– ajuta la tratarea ulcerului, datorită acidului lauric care ucide bacteria Helicobacter Pylori responsabila  pentru aparitia acestei afectiuni

–  hidratează pielea şi ameliorează diverse probleme precum psoriazisul, dermatitele, eczemele. De asemenea  este bogat în antioxidanţi şi abundă în agenţi antibacterieni. Abilitatea sa de a netezi tenul îl transformă într-o loţiune hidratantă  fiind ideal împotriva ridurilor, cicatricilor şi vergeturilor.

–  intăreşte sistemul imunitar,  atacă bacteriile fiind un antibiotic natural.  De asemenea se evidentiaza prin  proprietăţile sale antimicrobiene, iar cercetări recente au descoperit potenţialul acestuia de a preveni şi trata maladia Alzheimer,si alte boli inflamatorii.

– reduce cantitatea de colesterol rău.

– amelioreaza afectiunile la rinichi avand proprietatea de a dizolva pietrele deja formate.

– hidratează scalpul şi părul, împiedicând căderea părului şi formarea mătreţii.

– controleaza tensiunea arteriala astfel previne problemele cardiovasculare.

–  ameliorareaza simptomele asociate sindromului de colon iritabil

– previne si chiar trateaza diabetul zaharat controland in acelasi timp glicemia

Uleiul de cocos este ideal pentru prăjit. In alegerea uleiului de gătit, este important să tineti cont de grăsimile pe care acesta le conţine şi de modul în care rezistă la temperaturile înalte din timpul prăjirii. Uleiurile, precum cel de floarea-soarelui, de soia, porumb şi rapiţă, nu rezistă la prăjiri repetate, grăsimile descompunându-se în substanţe nocive. Uleiul de cocos rezistă la temperaturi înalte, datorită grăsimilor saturate în proporţie de 92%.

Toate beneficiile uleiului de cocos se datorează unor componente extrem de importante in sanatatea organismului: acidul lauric, acidul capric, acidul caprilic, antioxidanţii, vitaminele şi mineralele.

This Post Has 2 Comments

  1. GABRIELA DALCA

    Rog raspuns daca ulei de cocos este indicat si la cei ce au ACID URIC ridicat¿ multumesc

    1. Dr-Pronat

      Uleiul de cocos nu are contraindicatii insa cel mai bine ar fi sa intrebati medicul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?