Ulcer tratament naturist
Ulcer gastric
Ulcer gastric
Ulcer gastric

Informațiile despre ulcer și modalitățile de tratament naturist de pe internet nu constituie sfaturi medicale, diagnostic sau rezolvare efectivă a problemei medicale. Cu toate acestea, informarea corectă despre un tratament naturist eficient cu plante medicinale nu poate fi decât benefică (atâta timp cât este dublată de vizita la medicul specialist). Doctorul nu are de multe ori suficient timp să ne explice în amănunt ce este ulcerul, de ce a apărut, să ne dea o listă cu alimente interzise și alimente recomandate, să ne povestească ce plante medicinale sunt benefice pentru stomac. De cele mai multe ori primim o rețetă, cumpărăm medicamentele de la farmacie dar dorim să facem ceva mai mult pentru sănătatea noastră, apelând și la tratament naturist, iar articolul de față este dedicat acestui scop, de completare naturistă a indicațiilor medicului. Argilă verde, fenicul, anason, cardamom, agar-agar sau salvie – iată numai câteva dintre plantele care ajută stomacul.

Ce este ulcerul și cum apare?

Ulcerul este o leziune pe mucoasa stomacului, esofagului sau intestinului subțire. Sucurile digestive irită aceste răni și provoacă o durere de stomac care poate dispărea și reapărea în timp. Există două tipuri bine defininte: ulcerul gastric și ulcerul duodenal, care prezintă o simptomatologie foarte asemănătoare, deși primul este mult mai benign decât al doilea.

Principalele cauze de ulcer peptic sunt anumite medicamente care slăbesc mucoasa stomacului sau intestinului sau o infecție cu bacteria Helicobacter pylori. Tratamentele comune pentru ulcer peptic includ antiacide sau antibiotice. Ulcerul peptic pot fi tratat, iar dacă lăsat nesupravegheat, poate provoca o serie de complicații grave. Preveniți complicațiile ulcerului și cu tratament naturist cu plante medicinale.

Ulcerul poate provoca durere, cel mai adesea atunci când stomacul este gol sau pe timp de noapte. Durerea se resimte în piept, la nivelul ombilicului sau în stern. Tratamentul modern implică eliminarea infecției bacteriene si blocarea, suprimarea sau neutralizarea excesului de acid. Tratamentul naturist implică ceaiuri, tincturi din plante presate la rece și capsule 100% naturale din plante medicinale pe care le detaliem în partea a doua a articolului.

Iată câteva cauze ale apariției ulcerului:

  • Alimentația dezordonată axată pe mezeluri, fast-food, alimente procesate, produse de patiserie, consumul de alcool și multă cafea.
  • Stresul. Sistemul neurovegetativ are o importanță crucială în secreția sucului gastric și în stabilirea factorilor de protecție a mucoasei gastrice. Persoanele cu funcții de conducere, cu multe responsabilități, cu probleme familiale sau la serviciu sau care sunt tot timpul prost dispuse și iritabile fac ulcer mai degrabă decât persoanele relaxate și dezinvolte. Este foarte important să ne controlăm nervozitatea pentru a nu avea probleme cu stomacul.
  • Infecția. În stomacul anumitor pacienți bolnavi de ulcer cronic se regăsește bacteria Helicobacter pylori. De aceea, se folosește de multe ori tratamentul antibiotic pentru eliminarea acestui microb. Acest tratament nu este însă lipsit de consecințe și nu garantează rezolvarea problemei de fond…
  • Fumatul. Nicotina este un puternic stimulent nervos care mărește secreția sucului gastric și agravează ulcerul.
  • Medicamente. Multe medicamente pot provoca aciditate sau ulcer. Printre acestea enumerăm aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene, chinina, corticosteroizii, teofilina și derivatele, rezerpina, laxativele, antibioticele cu spectru larg.

Persoanele cu boala de reflux gastroesofagian (GERD) au un risc crescut de a dezvolta ulcer.

Apelăm la tratament naturist de la primele simptome

Trebuie să acordăm atenție unor simptome precum: dureri nesistematizate, senzație de greutate sau de balonare după masă, constipație sau diaree, limbă încărcată sau dureri de cap. De multe ori nu acordăm atenția cuvenită unor astfel de simptome, considerându-le doar neplăceri trecătoare, însă acesta este momentul în care să începem tratamentul naturist și nu când ulcerul este deja instalat. Din 5 bolnavi de ulcer, 4 au dureri. În cazul ulcerului gastric durerea este surdă, apăsătoare sau sub forma unor cârcei, care se ameliorează cu ingestia de alimente dar reapare la 2-3 ore după aceea. Hemoragia este un simptom grav al ulcerului și impune vizita de urgență la medic.

Plante cu acțiune digestivă

Ceai Bio DIGESTIV Yogi Tea
Aflaţi mai multe detalii aici

Anumite plante ajută la combaterea durerii și la reducerea gazelor, cele mai eficiente fiind cele din familia Umbelifarae (anason, chimen, chimion, fenicul, cardamom, angelică, coriandru). Tot parte a tratamentului naturist pentru ulcer sunt plantele digestive (mesteacăn, mușețel, rozmarin, cimbru, leuștean) sau plantele aperitive (gențiana, condurango, cicoare, coaja de portocală amară ori schinduf). Utile sunt și plantele care conțin o substanță mucilaginoasă care îmbracă peretele stomacului și exercită un anumit efect protector (algele laminaria sau fucus, nalba, agar-agar, semințe de in și roșcove). Zahărul trebuie evitat cu totul de către persoanele care suferă de ulcer. Dulcețurile si gemurile nu sunt indicate decât dacă sunt pregătite cu agar-agar și stevia.

Lista alimentelor interzise pentru cei ce suferă de ulcer

Unele alimente favorizeaza apariția sau agravarea ulcerului și de aceea trebuie să dispară din regimul alimentar al bolnavului de ulcer. Iată o listă cu alimentele interzise: alimentele prăjite, alimentele foarte bogate în tărâțe, zaharurile și dulciurile, băuturile carbogazoase, mezelurile, afumăturile, fructele verzi și necoapte, grăsimile hidrogenate, margarina, produsele de cofetărie și patiserie, maioneza, sosurile acide, brânzeturile grase, varza, conopida, fasolea uscată, băuturile alcoolice.

Lista alimentelor permise în regimul bolnavilor de ulcer

În lista alimentelor permise sunt incluse: carnea albă la grătar sau rasol, paste italiene, orez, banane coapte, uleiuri extravirgine de primă presă, presate la rece, neîncălzite, lapte de migdale sau de soia, iaurt degresat, tofu, linte, pește, zarzavaturi fierte și mai puțin fibroase precum morcovii, prazul, fasolea verde, cartofii, sparanghelul.

Argila verde

Argila absoarbe gazele, este un antiinflamator al mucoasei și un bun purificator al organismului.Argila verde este extrem de bogată în oligoelemente și săruri minerale. Este un tonic pentru persoane de toate varstele, reface echilibrul mineralelor, furnizând sanatate intregului organism. Argila are calitatea de a impiedica proliferarea microbilor sau a bacteriilor patogene. Folosiți tratamentul cu naturist pentru ulcer cu argilă verde ventilată, ulei şi extract de salvie, fructe şi ulei de anason, fructe şi ulei esenţial de fenicul. Am găsit argilă verde pe site-ul www.pronat.ro – mai multe detalii aici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?