Supă cremă de mazăre

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 70 g ulei de măsline
  • 100 g ceapă
  • 100 g praz în bucăţi
  • 1 linguriţă sare
  • 400 g mazăre congelată
  • 500 g apa

REŢETA:

1. Se toarnă uleiul în bol şi se tastează 5 min/Varoma/viteza1.
2. Adăugaţi ceapa, prazul şi sarea.  Se toacă ingredientele 4 secunde/ viteza 4.
Cu spatula se adună ingredientele de pe vasul bolului, spre baza acestuia.
3. În continuare tastaţi 10 min/Varoma /viteza 2.
4. Se adaugă mazărea congelată şi se fierbe 7min/Varoma/viteza 2
5. Adăugaţi apa şi mai fierbeţi 5 min/Varoma/viteza 3.
6. Se aşteaptă 1 minut pentru a coborî un pic temperatura , apoi se tastează 3 min/viteza7.

Recomandări: Supa cremă se poate decora cu bacon rumenit, crocant. Mazărea congelată se poate înlocui cu mazăre proaspătă dar se pierde din culoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?