Sarea de Himalaya – puritate în beneficiul sănătății!

 

 

 

Sarea este ingredientul folosit din cele mai vechi timpuri, atât ca ingredient nelipsit în alimentație cât și ca remediu natural pentru numeroase afecțiuni.

Nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins în celebre tratate medicale ale Antichităţii, intens studiat apoi de alchimiştii Evului Mediu și apreciat în medicina populară ca leac de căpătâi.

Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani înainte de Hristos, menţiona nu mai puţin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicaţiile sale, cu modul de administrare şi cu efectele sale specifice.

Zilele noastre însă au adus sarea în centrul unei dileme:

Ce sare să folosim? Care este sarea cea mai bună pentru sănătatea noastră?

SAREA CONVENȚIONALĂ, SAREA DE MARE, SAREA DE HIMALAYA

Sarea convențională, pe care mulți o folosesc în mod curent, este o sare purificată chimic, rezultatul fiind clorura de sodiu. Acest produs chimic artificial este respins de organism care nu îl recunoaște ca nutrient și, prin urmare, nu ne oferă niciun beneficiu de sănătate. Trebuie menționat că majoritatea produselor alimentare procesate (mezeluri, chipsuri, conserve) conțin sare convențională, dăunătoare sănătății.

Sarea de mare este o alternativă sănătoasă pe care mulți o aleg în detrimentul sării convenționale procesate chimic. Cu toate acestea, ținând cont de starea de poluare a mărilor și oceanelor din zilele noastre, sarea de mare nu este chiar atât de sănătoasă cum mulți cred. În zilele noastre, mările și oceanele au devenit depozite de deșeuri toxice printre care găsim ulei, mercur, resturi menajere, dioxine și lista ar putea continua…

Sarea de Himalaya roz este recunoscută ca fiind sarea cu cel mai înalt grad de puritate din lume.

Cristalele de sare naturală din zona Himalaya s-au format în urmă cu 500 de milioane de ani ­şi se numară printre cele mai preţioase tipuri de sare de piatră.

Sarea s-a format pe fundul unei uriaşe mări preistorice care s-a micşorat ca urmare a mișcărilor tectonice iar în final a secat. În urma a rămas sarea,care astăzi se exploatează manual, cu cea mai mare grijă. Sarea de Himalaya este lipsită de poluarea specifică mărilor şi oceanelor actuale.

De asemenea ea nu este rafinată şi nici iodată. Culoarea frumoasă, rozalie, a acestor cristale de sare este datorată conținutului de fier şi de mangan.

ACTIVEAZĂ FORŢELE VINDECĂTOARE

Sarea de Himalaya este cea mai curată şi benefică sare de pe planetă. Cristalele de sare de Himalaya conţin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a funcţiona normal, proporţia acestora fiind perfect adaptată la nevoile metabolismului uman.

Cristalele de sare de Himalaya sunt pline de nutrienţi, furnizează minerale şi oligoelemente şi crează mediul necesar pentru conservarea energiei vitale. Consumul regulat de sare de Himalaya echilibrează fluidele din organism, susţine absorbţia corespunzătoare a nutrienţilor şi eliminarea toxinelor.

REÎNNOIEŞTE SĂNĂTATEA ŞI VITALITATEA

Prin consumul de sare de Himalaya aveți  acces la puterea ascunsă a acestor minunate cistale naturale. În această sare naturală elementele sunt disponibile în particule fine, de dimensiuni coloidale, care pot fi absorbite şi metabolizate uşor de corpul uman.

Structura cristalelor de Himalaya este tât de dinamică încât forţa vibraţională rămâne activă în corp mai mult de 24 de ore. Puteţi astfel să preluaţi forţa vibraţională necesară vindecării.

Elementele conţinute în sarea de Himalaya sunt disponibile pentru celule direct în forma ionică, fără digestie, spre deosebire de nutrienţii din legume sau cereale care trebuie întâi digerate pentru a se descompune în componente pe care corpul le poate folosi.

Sarea de Himalaya, prin aportul de minerale și oligoelemente, are numeroase efecte benefice asupra organismului:

 • Echilibrează pH-ul organismului
 • Normalizează tensiunea arterială
 • Creşte circulaţia şi conductivitatea
 • Dizolvă şi elimină sedimentele care conduc la pietrificare şi forme variate de artrită, reumatism, osteoporoză, gută şi pietre la rinichi sau fiere.
 • Vindecă afecţiunile pielii prin curăţarea de la interior spre exterior
 • Scade pofta de mâncare şi dependenţa.

Astfel, consumul regulat de sare de Himalaya, pe lângă gustul rafinat, aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Practic se poate folosi la orice fel de mâncare, de la salate la preparate gătite, chiar și prăjituri.

Pe de altă parte, saramura cu sare Himalaya este unul dintre cele mai vechi remedii recunoscute în lume. Pentru a afla mai multe informații, citește și articolul nostru dedicat, Apă cu sare de Himalaya – saramura vindecătoare

https://www.dr-pronat.ro/old-drpronat/2012/07/24/apa-cu-sare-de-himalaya-saramura-vindecatoare/

 Vă invităm să vizitați secțiunea dedicată acestui tip de sare

http://www.pronat.ro/magazin/210-sare-de-himalaya

pentru a descoperi produsele disponibile.

 

This Post Has 7 Comments

 1. Kim

  A folosit cineva acest tip de sare?

 2. Cristina

  Da, eu folosesc in mod curent la gatit. Mi-am cumparat si cele 2 borcanele cu chili si piper. In scopuri terapeutice am folosit pentru dureri de gat, sub forma de gargara cu saramura.

 3. Daniel

  Da este buna dar la fel este buna si sarea noastra nerafinata. Sarea de mare este rafinata de cei mai multi producatori datorita elementelor toxice din mari si oceane.

 4. Gaby

  Da, folosesc si sunt foarte multumita. Sufar de cancer, asa ca a trebuit sa schimb toata alimentatia, implicit si sarea. Sarea de himalaya a fost o alegere foarte buna si da un gust deosebit mancarii, mai ales salatelor. Se gaseste la Plafar sau la magazinele cu produse naturiste si este ROZ , culoare care atenueaza tensiunile, revitalizeaza si are o influenta pozitiva asupra spiritului.

 5. Lavinia

  se poate folosi la muraturi?

 6. viorica

  Sufar de migrene si anxietate si o cunostinta mia recomandat sarea de himalaia dar problema este ca nu stiu dozajul care trebuie luat sau cum anume sa o folosesc .Dak ar putea cineva sa ma ajute cu un sfat i-as fi recunoscatoare! Multumesc

 7. Ella

  Va rog să-mi spuneți daca tratamentul cu sare de Himalaya este bun si pentru gastrita hiperacida si pentru candida vaginala. Va mulțumesc. Acum am descoperit articolul si mi se pare interesant. Aștept cu nerăbdare răspunsul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?