Sâmburii de caise: pot distruge cancerul, îmbunătăţesc memoria şi previn îmbătrânirea

Consumaţi frecvent, într-o cantitate moderată şi în cure de câteva zile, sâmburii de caise pot face adevarate minuni asupra sănătăţii.

Asta pentru că ei conţin proteine, acizi graşi, dar şi vitamine (A,C, B) şi minerale, precum fierul sau magneziul.

Poate nu ştiaţi, însă sâmburii de caise fac minuni asupra bolnavilor de cancer.

 

Sâmburi de caise
Sâmburi de caise

Boli ameliorate cu sâmburi de caise:

 Cancerul de sân – amigdalina, cunoscută şi sub numele vitamina B17 (deşi nu este propriu-zis o vitamină), este considerată a fi unul dintre cei mai puternici antitumorali şi este una din speranţele în terapia cancerului. Această vitamină reglează activitatea gonadelor, distruge celulele canceroase şi stimulează sistemul imunitar să le elimine din organism.

Cancerul pulmonar – amigdalina din sâmburele de caisă acţionează direct asupra celulelor maligne, determinând distrugerea acestora. Alături de sâmburii de caise, alte remedii care contribuie la remisia acestei forme de cancer sunt cireşele negre, afinele, coacăzele negre şi fructele de soc. Persoanele care au fumat vor face cure cu zeolit sau cu zarzavaturi verzi (pătrunjel, leurdă, mărar, leuştean), pentru a elimina metalele grele şi alte toxine aduse de către fumul de ţigară în organism.

Cancerul de colon – un studiu de medicină experimentală, facut în Belgia, sub conducerea doctoului Deferme, în anul 2002, a arătat că un extract de caise inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului. Aceasta, în timp ce studii anterioare au arătat că pectina, o fibră alimentară solubilă, conţinută de caisele proaspete, este unul din cei mai buni agenţi profilactici pentru cancerul de colon. Ca atare, un bun adjuvant contra acestei forme de cancer este consumul caiselor proaspete, ca atare sau sub forma de suc (obţinut prin simpla mixare), dar şi a sâmburilor de caise.

Tulburări de memorie – sâmburii de caise conţin, între altele, lecitina şi acetilcolină – două substanţe foarte valoroase pentru procesele de memorare, care au loc în creier. Cercetările mai arată că miezul caiselor mai conţine şi un cocktail de vitamine din complexul B şi amigdalina, cocktail considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi, care împiedică sau stopează procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar în Alzheimer.

Litiaza biliară – în medicina populară europeană, un leac foarte des utilizat contra microlitiazei şi a litiazei biliare este consumul de caise şi de miez de caise.

Îmbătrânirea prematură – mai multe studii facute în Statele Unite ale Americii indică miezul caiselor ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea şi chiar pentru “inversarea” proceselor de îmbătrânire. În principal, sâmburii de caisă, dar şi caisele proaspete, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos, protejând în special memoria. De asemenea ele ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular.

Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:

Samburi de caise 100 gr
Sâmburi de caise – Preţ: 8,90 lei

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?