Salata a la russe

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 600 g cartofi, tăiaţi cuburi
  • 150 g morcovi, tăiaţi cuburi
  • 100 g mazăre congelată
  • 600 g apă
  • 4 ouă, spălate
  • sare după gust
  • 60 g măsline, plus câteva pentru decor
  • 60 g castraveciori în oţet
  • o cutie de ton, scurs (200 g)
  • 300 g sos de maioneză

Pentru decor:

  • 100 g ardei roşu, din conservă, tăiat fâşii subţiri
  • 6 roşii cherry
  • 4  frunze de salată verde

RETETA:

  1. Puneţi cartofii, morcovii şi mazărea în recipientul Varoma.
  2. Turnaţi apa în bol, puneţi coşul şi puneţi ouăle în acesta. Poziţionaţi Varoma şi fierbeţi 26 min. /Varoma /viteza 1.
  3. Îndepărtaţi Varoma, puneţi ouăle să se răcească în apă rece. Transferaţi legumele fierte în aburi într-o salatieră mare. Adăugaţi sare după gust şi lăsaţi să se răcorească. Goliţi bolul.
  4. Puneţi 3 ouă curăţate de coajă, măslinele fără sâmburi şi castraveciorii în bol, tocaţi grosier 2 sec. /viteza 4.
  5. Transferaţi compoziţia în salatieră, adăugaţi tonul în bucăţi, două treimi din sosul de maioneză şi amestecaţi uşor. Răsturnaţi pe un platou de servit şi acoperiţi cu restul de maioneză. Decoraţi cu fâşiile de ardei, roşiile cherry şi frunzele de salată verde, oul tăiat felii şi măsline. Păstraţi în frigider până în momentul servirii.

This Post Has One Comment

  1. maria elena mates

    ce bine arata

Faci un comentariu sau dai un răspuns?