Rinită alergică

Sinonime şi denumiri similare: alergie la polen, reacţie de hipersensibilitate la polen, coriză de fân, polinoză.

Explicaţii: afecţiune alergică cu un răspuns excesiv al sistemului imunitar. Hipersensibilitate la polenul florilor, ierburilor, pomilor şi cerealelor. Simptome ca mâncărimi (eliberare crescută de histamină), senzaţie de arsură şi uscăciune a ochilor, strănut şi curgerea nasului.

Observaţie: persoanele care suferă de rinită persistentă, pot avea şi o alergie la polen sau intoleranţă la anumite produse alimentare.

Dr. Pronat recomandă administrarea preparatului REGULAT® în tratamentul rinitei alergice, astfel:

Administrare internă:

► 2 x 3 linguri zilnic înainte de mese. Administrare nazală a amestecului din 5 ml REGULAT® şi 15 ml soluţie salină izotonă, la fiecare 1⁄2 de oră se pulverizează 2 doze în fiecare nară – inspiraţi puternic.

► ungeţi cu vaselină mucoasele nazale (oferă un anumit grad de protecţie mucoasei nazale, atunci când pacientul iese afară). Polenul nu intră direct în contact cu mucoasele nazale.

► se recomandă efectuarea unor clisme cu 250 ml de ceai de muşeţel şi 20-30 ml de REGULAT®, pentru a atenua reacţia de hipersensibilitate a sistemului imunitar. Este posibil ca hiperactivitatea celulelor mastocitare („eliminarea de histamină“) să fie atenuată.

Administrare externă: comprese pe ochi cu amestec din apă şi REGULAT® diluat (2:1), de mai multe ori pe zi timp de 20 de minute.

Măsuri terapeutice:

► autovaccin din sânge propriu.

► în situaţii acute ajută de multe ori injecţii cu urină sterilă, ioni de cupru homeopatici (de exemplu cuprum metallicum D6).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?