Păstrăv cu sos olandez

 

 

 

INGREDIENTE (2 portii):

  • 750 g apă
  • ½ linguriţă sare
  • 350 g cartofi, în bucăţele
  • 2 păstrăvi, evisceraţi şi curăţaţi (puteti folosi si pastrav somonat)
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 350 g legume proaspete (de ex. bucheţele de conopidă, morcovi tăiaţi bucăţi, sparanghel)

Sos olandez

  • 50 g lichid de la gătit
  • 100 g unt, în bucăţi
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă supă instant
  • 10 g zeamă de lămâie
  • ½ linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper

RETETA:

  1. Puneţi apa şi sarea în oală.
  2. Puneţi cartofii în coşul de înăbuşire, agăţaţi-l şi închideţi oala.
  3. Stropiţi păstrăvii cu zeamă de lămâie, condimentaţi cu sare şi piper şi puneţi-i în Varoma.
  4. Puneţi legumele în fundul interschimbabil ( receptorul ) Varoma, aşezaţi Varoma şi gătiţi 30 – 35 min./Varoma/treapta 1. Încercaţi dacă este gata gătit, puneţi peştele, legumele şi cartofii la cald şi captaţi apa de la gătit.

Sos olandez:

  1. Montaţi fluturele de amestecat.
  2. Puneţi toate ingredientele în oală şi încălziţi 6 min./60°/ treapta .

Valoare nutritiva (pe porţie):

  • 3492 kJ/834 kcal
  • grăsimi: 59 g
  • proteine: 41 g
  • carbohidraţi: 32 g
  • fibre: 8,7 g
  • colesterină: 696 mg

Observaţii: Păstrăvii se servesc cu sferturi de lămâie şi legume precum şi cartofi cu sos olandez.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?