Organizarea dulapului cu alimente din bucătărie!
Ordine în bucătărie!

Organizarea dulapului cu alimente din bucătărie!

Mulţi dintre noi am avut  surpiza să descoperim că, am cumpărat condimente sau alte alimente pe care le avem deja dar nu ştiam că le avem datorită dezordinii care domneşte în dulapul cu alimente.

DSC_8377
Dezordine în bucătărie!

Din păcate majoritatea produselor sunt ambalate în pungi care se mai varsă prin dulap iar acest lucru nu prea ne ajută să menţinem ordinea pe care cu siguranţă ne-am dori-o cu toţii!

 

 

 

Începeţi prin a sorta alimentele, ulterior căutaţi prin casă recipiente în care să le depozitaţi.

Puteţi folosi borcane, caserole sau alte recipiente din sticlă sau plastic care se închid cu capac.

Spălaţi recipientele şi lăsaţi-le să se usuce foarte bine! Pentru făină, griş, orez etc. folosiţi recipiente mai mari cum ar fi borcane de 800 ml iar pentru condimente puteţi folosi borcănaşe mici gen cele  în care se găseşte hrana pentru bebeluşi.

Pregătiţi etichetele pentru cutii şi borcane. Dacă aveţi posibilitatea le puteţi printa pe hartie autocolantă, dacă nu pur si simplu împărţiţi o coală A4 în părţi egale pe care le tăiaţi, treceţi pe fiecare alimentul şi lipiţi-le pe borcane sau cutii cu scotch sau lipici.

Pe raftul de sus puneţi alimentele, iar pe raftul de jos puneţi condimentele.

Aranjaţi-le astfel încât să fie cât mai uşor de folosit.

Ce folosiţi mai des: foi de dafin, oregano, rozmarin, etc. le puneţi mai în faţă.

Înţelegeţi ideea, nu ?

Pe lângă faptul că arată mult mai bine, este şi foarte practic.

Nu mai trebuie să scotociţi după nu ştiu ce condiment, pentru că toate vă vor fi la îndemână!

Ce spuneţi, nu vreţi să faceţi puţină ordine prin dulapul cu condimente?

Ordine în bucătărie!
Ordine în bucătărie!

 

Găsiţi aici produse BIO certificate atât ecologic cât şi fair-trade, ambalate practic, uşor de folosit prevenind în acelaşi timp şi risipa!

Produse NOI ambalate în recipiente! CALITATE EXCEPTIONALĂ!
Produse NOI ambalate în recipiente!
CALITATE EXCEPTIONALĂ!

 

 

This Post Has 4 Comments

 1. Arthur

  Ambalarea alimentelor BIO in cutii de plastic este din punctul meu de vedere o alegere total nepotrivita. Lucru dovedit stiintific, componentele ambalajelor de plastic contin elemente nocive care se transfera alimentelor,intr-o masura mai mica sau mai mare. Recomandabil este sa folositi ambalaje de sticla sau ceramica; se gasesc in comert simple sau cu design care vor da un plus de stralucire bucatariei.

  1. liliana

   de acord ca ambalajele din sticla sau ceramica sunt cele mai bune. Legat de PETßuri, si aici sunt de mai multe feluri, cel alimentar chiar daca nu are proprietatile sticlei, nu e chiar nociv. Reacäiile chimice care pot trasnfera compusi chimici spre produsul ambalat se intampla in cazul lichidelor, cum e apa sau laptele (lactatele). In cayul nostru vorbim de ambalarea in PET-uri alimentare a unor produse uscate, lipsind apa, ca solvent de descompunere. Prin urmare nu cred ca e atat de grav. La urma urmei, intre doua rele il alegem pe cel mai mic. Ce este mai bine: un produs plin cu E-uri intr-un ambalaj de sticla, sau un produs fürü Rßuri +ntrßun ambalaj de PET alimentar?

 2. liliana

  de acord ca ambalajele din sticla sau ceramica sunt cele mai bune. Legat de PET-uri, si aici sunt de mai multe feluri, cel alimentar chiar daca nu are proprietatile sticlei, nu e chiar nociv. Reacțiile chimice care pot transfera compusi chimici spre produsul ambalat se intampla in cazul lichidelor, cum e cazul cu apa sau laptele (lactatele). In cazul nostru vorbim de ambalarea in PET-uri alimentare a unor produse uscate, lipsind apa, ca solvent de descompunere. Prin urmare nu cred ca e atat de grav. La urma urmei, intre doua rele il alegem pe cel mai mic. Ce este mai bine: un produs plin cu E-uri intr-un ambalaj de sticla, sau un produs fără E-uri într-un ambalaj de PET alimentar?

  1. Arthur

   Din fericire piata ne ofera suficiente alternative, astfel incat sa putem alege produse BIO ambalate ecologic. Fiecare alege si face cum considera ca este mai bine pentru el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?