Naturopații ne arată calea spre FÂNTÂNA TINEREȚII VEȘNICE

Doriți mai multă vitalitate? Să dormiți mai bine? Să vă reechilibrați digestia?

Naturopatul Claudia Vigier vă arată calea, indiferent de vârstă.

Când vine vorba despre stil de viață sănătos este mai mai ușor să te bazezi pe un expert care întruchipează sănătatea. Claudia Vigier, 45 de ani,  nu doar promovează, ci și reflectă imaginea unui stil de viață sănătos.

Nu putem face prea multe în ceea ce privește moștenirea genetică dar poate vom prelua câte ceva din vitalitatea Claudiei dacă îi urmăm recomandările.

„Aceeași rețetă nu este valabilă pentru toată lumea” spune ea. „Alimentația sănătoasă este individualizată, ceea ce se potrivește unei persoane este posibil să nu se potrivească și alteia. Deși naturopații recomandă sauna ca fiind benefică pentru sănătate, ea nu este potrivită pentru toată lumea.”

Naturopatia, care se traduce „natural path = calea naturală”, poate fi studiată la nivel universitar în Germania. Claudia Vigier și-a aprofundat studiile și în Franța. În acest moment are un cabinet privat la Paris.

„Naturopatul lucrează alături de medicina convențională. Astfel, pacientul obține cea mai bună îngrijire posibilă. Naturopatia ne arată cum putem să rămânem sănătoși în mod natural. ”

Creșterea imunității

Tatăl Claudiei a fost la rândul său naturopat. Bunica ei a trăit 91 de ani și nu a avut niciodată în viața ei nevoie de medicație.

Am învățat de timpuriu că alimentele sărate și fermentate sunt benefice pentru sănătate.

„Am descoperit regulatele în urmă cu șase ani – a fost ca și când aș fi descoperit Sfântul Graal. Pentru mine, regulatele sunt ca o trusă de scule” spune Claudia entuziasmată.

Pacienții apelează în general la naturopați atunci când alte forme de tratament nu dau rezultate.

„Regulatele echilibrează organismul și îl ajută să revină la sănătatea normală. Bolile sunt generate de dezechilibrele din organism.”

Claudia a recomandat Regulat pentru prima dată unui pacient al cărui stomac nu putea digera alimentele crude.

„Rezultatele bune au apărut imediat. Prescriu Regulat pentru inflamații cronice precum sinuzita sau infecții ale tractului respirator generate de streptococi, care sunt tratate de obicei cu antibiotice. Mulți pacienți care suferă de colită își restrâng dieta mâncând doar orez simplu. Aceasta duce la eliminarea calității din alimentație!”

Claudia are de asemenea pacienți care suferă de cancer.

Cu siguranță nu recomand oprirea tratamentului prescris de medic. Cuvântul unui medic trebuie respectat. Regulatele întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să reziste, de exemplu, efectelor secundare ale chimioterapiei.

Adio menopauză!

Ce ziceți de tinerețea veșnică? Răspund regulatele și acestei provocări?

Aspectul proaspăt al Claudiei confirmă.

Absolut. Femeile care se apropie de menopauză – sau chiar sunt la menopauză – vor beneficia de efectul regulatelor care echilibrează schimbările hormonale și liniștesc sistemul nervos. Multe femei la menopauză se confruntă cu tulburări de somn. Dacă nu dormi bine ești nervos și obosit. Lipsa somnului poate conduce de asemenea la dispepsie. Aceasta duce la o spirală descendentă a cărei cauză nu este ușor de identificat.

Naturopații folosesc o abordare lentă, folosind întrebări graduale: cum ședeți, pe ce fel de saltea dormiți, suferiți de constipație, …?

Am fost abordată de o femeie de 51 de ani care suferea de bufeuri dureroase. Transpira atât de tare încât cearșafurile erau ude și nu putea dormi. Nu dorea tratament hormonal. După ce i-am administrat Regulat timp de trei zile, a transpirat atât de tare noaptea încât credea că se află într-o piscină. Dar acelea au fost ultimele ei nopți cu probleme.

Conform spuselor Claudiei, la unii pacienți simptomele se pot agrava la începutul administrării Regulat, dar acestea dispar rapid.

O pacientă de 86 de ani avea probleme cu funcționarea glandei tiroide. Nu îi plăcea gustul Regulat și nu voia să îl bea, așa că i-am sugerat să aplice soluția direct pe piele. A început să aplice prin pulverizare pe gât. Două luni mai târziu medicul a putut înjumătăți dozajul pacientei.

Oboseală sau depresie la urma urmelor?

Tinerii văd rapid schimbările– spune Claudia. Pacienții în vârstă trebuie să aibă răbdare. Poate dura două-trei luni până la atenuarea simptomelor.

Este imposibil să vezi într-un supermarket obișnuit cât de curate sunt legumele și fructele.

Studiile au arătat că acestea conțin mai puține vitamine și antioxidanți decât în urmă cu 50 de ani. Reflectând doar la ultima decadă, schimbările au fost imense – și în rău. Oamenii obosesc după o călătorie de 24 de ore – așa că …. de ce nu luați un măr?

Oboseala nedefinită și depresia sunt afecțiuni tipice ale persoanelor ocupate. Mulți suferă de tulburări de concentrare și nici măcar nu realizează că suferă de depresie. Poate că este momentul să schimbi stilul de viață, partenerul sau serviciul, să te întâlnești cu prietenii…. Dar ești pur și simplu prea obosit.

Nu are rost să recomanzi unei persone să facă o plimbare sau niște exerciții dacă aceasta este extenuată. Cauza depresiei poate identificată adesea în intestine. Regulatele ajută multe persoane să găsească suficientă energie pentru a ține lucrurile sub control.

Datorită procesului de fabricație, se poate considera că regulatele au trecut deja o dată printr-o digestie.

Oferă energie persoanelor de toate vârstele. Cafeau și cafeina măresc nivelul adrenalinei. Este ca și când ai biciui un cal în permanență pentru a alerga mai repede și mai repede. Regulatele cresc vitalitatea constant pe lungă durată. Aș prescrie tuturor două sticle de Regulat de două ori pe an. Este sănătos pentru oricine.

Nu negați plăcerea

Familia Claudiei este alcătuită din doi copii, doi câini și un soț.

El este ca un al treilea copil spune în glumă Claudia.

Cum se îngrijește Claudia?

Meditez în fiecare zi aproximativ 20 de minute. Mă așez pur și simplu într-o poziție confortabilă și închid ochii. Îmi așez gândurile pe un nor alb și le las să zboare.

Mă gândesc de asemenea la ceea ce mănânc. Încerc să mănânc legume și fructe în fiecare zi și evit pâinea albă. Nu beau cafea, nu mănânc zahăr alb și nu ciugulesc între mese. Trei mese principale pe zi sunt suficiente.

Claudia postește jumătate de zi o dată pe săptămână.

Nu mai mănânc nimic după ora 12 în acea zi. Abstinența cu regularitate de la mâncare îți dă multă energie.

Cu toate acestea, nu este sub nici o formă o puritană.

Nu am nici o obiecție față de un pahar de vin sau o bere la o masă sau la o petrecere. Îmi plac cartofii prăjiți dar refuz să mă simt vinovată când îi mănânc.

Claudia oferă sfaturi bune tuturor celor care intenționează să își schimbe dieta. Nu este rațional să faci schimbări radicale dintr-o dată. De exemplu, dacă ți-e pofta de tort de ciocolată, încearcă în loc fructe uscate. Astfel mănânci mai puțin tort și, în timp, va fi mai puțin tentant.

Dacă ești dependent de batonul zilnic de ciocolată, mănâncă un măr înainte de a mânca ciocolata. Funcționează! vă asigură Claudia.

Trebuie să vă permiteți anumite plăceri o dată pe săptămână. Dacă faceți greșeala să vă negați anumite plăceri, începeți să vă doriți din ce în ce mai mult.
 

Grație dietei regulate și exercițiilor, Claudia nu trebuie să își facă griji privind greutatea corporală.

Merg pe jos în pas vioi câte o oră în fiecare zi alături de câini. Combin yoga, antrenamentele de forță și stretching. Fac exerciții de forță folosind propria greutate corporală. Obișnuiam să alerg înainte dar am început să resimt aceasta în genunchi.

Finlandezii au contribuit de asemenea la acest program naturopat zilnic.

Am început acum să fac plimbări nordice.

Două dintre sugestiile Claudiei pentru a avea o viață bună

1. Fii întotdeauna pozitiv. Aceasta nu înseamnă să fii naiv sau să minimalizezi problemele. În jurul nostru se întâmplă mereu lucruri neplăcute. Aminteșteți că viața are suișuri și coborâșuri cu bune și rele. Probleme sunt parte integrantă din viața noastră.

2. Respectă-te și iubește-te pe tine pentru a fi capabil să îi respecți și iubești pe cei din jur. Nu te compara permanent cu alții. Femeile sunt adesea crude comparându-se cu staruri de cinema sau modele din reviste. Înțelege că ești bun așa cum ești!

Extras din Newsletter Regulat 06/2013

Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:


RegulatPro Bio RegulatPro Metabolic Regulat Spezial Diabetic

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?