Miel cu spanac

 

 

 

INGREDIENTE (6-8 persoane):

  • Coaja de la o lamaie
  • 1 1/2 lingura de ulei
  • 1 kg omoplat de miel, portionat, taiat in bucati de 3cm
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare, decojita si taiata in sferturi
  • 2 lingurite turmeric macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita piper galben (sau dupa gust)
  • 400 g rosii decojite din conserva
  • 2 cani de supa de vita (sau 2 cani de apa cu 1 cubulet de concentrat carne de vita)
  • 350 g spanac tocat
  • 45 g migdale prajite macinate

RETETA:

  1. Puneti coaja de la lamaie si macinati 20 sec / viteza 9 (oprindu-va la jumatatea timpului pentru a da jos de pe peretii bolului). Puneti deoparte.
  2. Adaugati usturoiul in bol si tocati 10 sec / viteza 9. Reduceti viteza la 5 si adaugati ceapa pentru 5 secunde. Puneti deoparte.
  3. Incalziti ½ din ulei in bol 11/2 min/Varoma/ viteza 1. Adaugati mielul in grup (cate 1/3 deodata) si gatiti 3 min/Varoma/invers/viteza 1 pentru a praji carnea. Puneti deoparte.
  4. Readuceti usturoiul si ceapa in bol impreuna cu condimentele si gatiti pentru 3 min/100 C/viteza 1 1/2.
  5. Adaugati mielul, rosiile (neuscate) si concetratul de supa. Gatiti 100 C, invers, viteza 1 ½ / 60 min fara paharul de masurare (puneti cosul de inabusire deasupra pentru a preveni stropirea). Astfel sosul de va ingrosa. Cu 10 min inainte de a se termina adaugati razatura de lamaie.
  6. Puneti in vasele pentru servire (3 – 31/2 l) peste spanac si amestecati. Amestecati pana spanacul se lasa.
  7. Serviti curry pe orez innabusit cu migdale prajite macinate deasupra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?