Hematom

Sinonime şi denumiri similare: acumulare de sânge, hemoragie, vânătăi.

Explicaţii: hemoragiile pot avea cauze externe (şocuri, lovituri), cauze interne (administrarea de agenţi de subţiere a sângelui – Marcumar, acid acetilsalicilic, heparina) sau rezultă de pe urma unor defecte genetice de coagulare la hemofilici, ciroze hepatice sau intoxicaţii (de exemplu toxină murină, deficit de vitamina K).

Atenţie: în cazul pacienţilor cărora li se administrează Marcumar respectiv acid acetilsalicilic sau heparină, preparatul REGULAT® se va administra la început în doze foarte mici (picături). Dat fiind că preparatul REGULAT® îmbunătăţeşte caracteristicile fluxului de sânge, acesta poate duce chiar la o subţiere şi mai accentuată a sângelui în cazul pacienţilor indicaţi mai sus. Se recomandă efectuarea de teste rapide la medic. Un aspect pozitiv este însă reducerea administrării de medicamente care îmbunătăţesc caracteristicile fluxului de sânge.

În tratamentul hematoamelor, Dr. Pronat vă recomandă REGULAT®:

Modul de administrare al REGULAT®:

Administrare internă:

Săptămâna 1: 2 x 5 picături zilnic.

Săptămâna 2: 2 x 10 picături zilnic.

Creşterea dozei (la o cantitate echivalentă unei linguriţe sau linguri) este permisă numai după consultarea medicului (o reducere a „hemodiluţiei“)!

Pacienţii obişnuiţi pot începe direct să crească treptat doza administrată.

Săptămâna 1: 2 x 1 linguriţă zilnic,

Săptămâna 2: 2 x 1 lingură zilnic, se păstrează doza.

Administrare externă: în cazul hematoamelor cauzate de traume externe, resorbţia prin REGULAT® este extrem de eficientă. Pe hematoame se pulverizează un amestec din apă şi REGULAT® diluat (1:1) şi se masează uşor.

Măsuri suplimentare: nu sunt necesare în majoritatea cazurilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?