Graviola beneficii

Graviola este numele portughez pentru o plantă tropicală ce este larg răspândită și consumată în America Latină.

Cum a ajuns graviola să cucerească Europa și să intre și în magazinele de produse naturale din România?

Graviola a intrat în atenţia tuturor, de la oameni de ştiinţă până la nutriţionişti şi persoane pasionate de viaţa sănătoasă datorită acetogeninelor, agenţi cu potenţial anti-cancer.

Oamenii de știință cercetează potențialul compușilor bioactivi din frunzele Graviola, tulpini și semințe, numiți acetogenine annonaceous. Aceste acetogenine par a avea reale calități anti-tumorale și anti-cancer. Formele de cancere în care aceasta ar putea fi utilă sunt: de plămân, sân, prostată, colon, pancreas, ficat, limfom.
Graviola face parte din familia ananasului Annonaceae. În țările vorbitoare de limba spaniolă, fructul graviola este numit guanábana. Alte nume comune pentru graviola mai sunt soursop, măr custard, copac al ploii, cherimoya sau paw paw brazilian. Indiferent de nume, acest copac tropical veșnic verde produce un fruct cu pulpă albă, cu multe semințe mari și cu un gust extrem de dulce, ușor acid. Deoarece este dificil să fie mâncat, pulpa sa este de obicei transformată în suc. Puteți încerca și dvs sucul acestui fruct pe site-ul cu produse autentice 100% naturale www.pronat.ro

vezi aici detalii si preț suc de graviola –

Scurt istoric și beneficii aduse de graviola

Graviola este cunoscută de mai multe secole, fiind parte din medicina naturală și tradițională din America Centrală și de Sud și Caraibe. Are o gamă extrem de largă de proprietăți medicinale, în acest sens fiind folosite aproape toate părțile plantei. Sucul de fructe de graviola are utilitate ca ajutor digestiv, pentru a reduce febra, în caz de diaree și dizenterie și pentru a scăpa de viermi și alți paraziți. Semințele sunt, de asemenea, un antiparazitar puternic. Coaja, frunzele și rădăcinile pot fi folosite pentru un ceai medicinal liniștitor, cu efect sedativ sau antispasmodic. Cercetările derulate pe acest fruct confirmă utilizarea tradițională a ceaiului graviola ca un bun hipotensiv – un remediu pentru hipertensiune arterială. Coaja poate fi de asemenea utilizată pentru a trata febra, iar frunzele sunt utilizate pentru vindecarea rănilor.
În lanțurile muntoase andine din Peru, frunzele de graviola sunt preparate pentru a trata răcelile și pentru a calma mucoasele inflamate. La est, în regiunea Amazonului, scoarța, frunzele și rădăcinile sunt folosite de către diabetici pentru stabilizarea glicemiei. Ceaiul de frunze este administrat ca un tonic cardiac în Guyana, ca un remediu pentru ficat în Brazilia și ca tratament pentru astm, tuse și gripa în Indiile de Vest. De asemenea, este utilizat pentru artrita și reumatism.

Tratament naturist cu graviola

New York Memorial Sloan-Kettering Cancer Center confirmă o serie de proprietăți benefice ale plantei, inclusiv antivirale, antiparazitare, antireumatice și antiemetice pe site-ul său [sursa: Memorial Sloan-Kettering ]. Rezultatele unui studiu neurologic, publicat în 1998, a constatat că graviola are capacitatea de a stimula receptorii din creier pentru a produce serotonină și poate avea un efect antidepresiv. Utilizarea tradițională susține această concluzie. Pentru a trata anxietatea, se comercializează și o tinctură de graviola combinată cu coajă de Mulungu, un alt copac pădurile tropicale [sursa: Amazon Botanicals ].
Studiile au arătat că  planta graviola este un hipotensiv (reduce tensiunea arteriala), vasodilatator (dilată vasele de sânge) și inhibitor cardiac (scade frecvența cardiacă și contractilitatea). Dacă utilizați medicamente pentru tensiune arterială mărită, atunci discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua graviola pentru ca aceasta să nu interfereze cu acţiunea medicamentelor.

Graviola şi lupta anti-cancer

Lucrul pentru care a devenit celebră de fapt graviola – capacitatea de luptă anti-cancer – vine în mare parte din capacitatea sa de a reduce aportul de adenozin trifosfat (ATP) în celulele canceroase. ATP-ul furnizează adesea energie metabolică celulelor sănătoase, fapt îndeplinit şi de unele suplimente nutritive, în special Coenzima Q10, care sunt cunoscute pentru creșterea ATP. Din acest motiv, CoQ10 poate neutraliza efectul graviola și nu ar trebui să fie luate împreună.
Cancerul pancreatic agresiv implică o activitate metabolică crescută și concentrație de glucoză în celula tumorală. Un studiu publicat în revista Cancer Letters a arătat că extractul de Graviola (care conține acetogenine) a redus producţia de ATP,ceea ce a condus la moartea celulelor canceroase. Mai mult, cercetătorii au descoperit că graviola nu afectează celulele sănătoase.

Sudii clinice în derulare

Institutul National de Cancer USA a observat prima activitate împotriva cancerului în frunzele de Graviola în 1976, într-un studiu intern care nu a fost lansat public. Cercetări ulterioare au fost realizate şi la Universitatea Purdue din Indiana. Rezultatele cercetărilor au generat un entuziasm extraordinar, precum și un efort de a comercializa suplimente pe bază de graviola. Graviola are un potențial important pentru viitorul medicinei. Cercetătorii explorează mecanismele prin care acetogeninele din graviola pot distinge celulele canceroase de la celulele sănătoase. Celulele canceroase au un nivel semnificativ mai mare a activității celulare. Acele acetogenine pot să recunoască, să selecteze şi să inhibe celulele canceroase.

Companiile farmaceutice au reușit să reproducă mai multe acetogenine annonaceous în laborator. Scopul acestora este de a crea acetogenine sintetice pe care să le breveteze şi să le pună în vânzare. Companiile farmaceutice nu pot breveta fitochimicale naturale, și, prin urmare, nu îşi pot asigura un profit din planta graviola ca atare. Acest lucru poate explica şi dilema de ce nu există mai multe studii clinice care să se fi derulat pe o astfel de plantă medicinală atât de promițătoare pentru sănătate. Uneori ne punem toată încrederea în produse farmaceutice, dar suntem foarte sceptici în privința naturii…

Beneficii suc de graviola, preț și alte detalii

Suc de graviola 100% 250 ml
Suc de graviola

 

Sucul de graviola se găsește acum și în România, unul dintre magazinele în care îl puteți găsi fiind www.pronat.ro – vezi aici detalii si preț suc de graviola –

Cura cu suc de graviola poate aduce foarte multe beneficii sănătății în general și în lupta anti tumori și anti cancer. În plus, sucul de graviola este eficient în inhibarea creșterii bacteriilor, virușilor sau paraziților. Sucul de graviola poate îmbunătăți digestia și regla tensiunea arterială.

Articol preluat de pe www.prodieta.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?