Efectele dioxinei asupra sanatatii umane!

În medie de-a lungul vieții o femeie folosește cu aproximație 100.000 de absorbante /tampoane.

 

Știu oare de pericolul la care se expun lună de lună?

Tampoanele/absorbantele sunt considerate ‘’ dispozitive medicale’’ astfel producătorii nu au obligativitatea de a trece pe etichetă toate ingredientele și materialele din care sunt făcute. În general tampoanele/absorbantele convenționale conțin chimicale care intră cu ușurință în sistemul sanguin al femeii, inevitabil afectând organele vitale.

Tampoanele/absorbantele convenționale chiar și vata medicinală sunt promovate ca fiind “curate și pure”.

 

Cum stau lucrurile dincolo de strategiile de vânzare?

Dioxine_pcddÎn general aceste produse conțin dioxină, o substanță chimică carcinogenă, un produs secundar al procesului de albire.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat despre efectele nocive ale dioxinei:

“Dioxinele sau policlorodibenzodioxinele (PCDD), cunoscute sub termenul generic de Dioxină, sunt substanțe chimice cu înalt potențial toxic, încadrate în grupa celor mai periculoși agenți de poluare a mediului și nu numai. Testele au arătat efectul nociv asupra organelor și sistemelor corpului uman. Odată ce dioxina pătrunde în organism rămâne stocată  foarte mult timp tocmai datorită stabilității chimice și abilității de a fi absorbită de țesutul gras. Dioxina poate rămâne în organism până la 20 de ani.

Efectele dioxinei asupra sănătății umane. Expunerea omului chiar și pe termen scurt la un nivel ridicat de dioxină  poate duce la leziuni ale pielii cum ar fi acnee, negi și chiar alterarea funcției ficatului. Expunerea pe termen mai lung produce degradarea sistemului imunitar, sistemului nervos, sistemului endocrin și funcțiilor de reproducere. Expunerea animalelor la dioxină a dus la diferite tipuri de cancer. TCDD denumirea chimică a dioxinei (tetrachlorodibenzo para dioxin) a fost evaluată de către Agenția pentru Cercetarea Cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății în 1997 și 2012. Pe baza testelor și a datelor epidemiologie, TCDD a fost clasificată de IARC drept un “cunoscut cancerigen uman”. Fătul în curs de dezvoltare este cel mai sensibil la expunerea dioxinei, de asemenea și nou născuții”.

pamuk-04Un alt raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că 80% dintre femeile din întreaga lume suferă din cauza unor afecţiuni ginecologice. Afecţiuni precum vaginitele sunt intensificate de iritaţiile apărute în urma  folosirii tampoanelor sau absorbantelor convenționale de proastă calitate. Studii clinice recente care s-au  desfăşurat pe o perioadă de trei luni în care au fost implicaţi medici ginecologi şi paciente ale acestora au  demonstrat că folosirea de absorbante sau tampoane din bumbac organic pur a dus la rezolvarea iritaţiilor genitale la 90% dintre paciente. Procentul de reuşită după prima lună de testare a fost de 60%, acest fapt demonstrând clar că bumbacul organic pur rezolvă iritaţiile şi inflamaţiile produse de utilizarea absorbantelor sau tampoanelor convenţionale care au în componenţă plastic sau celuloză.

 

De ce să alegeţi un produs din bumbac organic în detrimentul unuia pe care îl folosiţi de ani de zile şi în  plus îl găsiţi la orice colţ de stradă, mai ieftin?

 

Pe lângă problemele cauzate de dioxină fluxul de sânge din perioada menstruaţiei este mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. După câteva minute de la utilizare umiditatea şi căldura favorizate de absorbantele convenționale ajută bacteriile să înceapă să se dezvolte. Tampoanele/absorbantele convenționale sunt fabricate din celuloză, o fibră naturală însă pentru a obține produsul propriu zis sunt necesare o serie de substanțe chimice ca: soda caustică,  disulfidul de carbon, clorina și acidul sulfuric.

Organyc pads ambientataDacă luăm în considerare riscul de îmbolnăvire cu afecțiuni grave, 10-15 lei lunar în plus par mai mult o investiție în sănătate.

Medici din întraga lume recomandă folosirea lenjeriei intime din bumbac, însă mai importantă decât lenjeria este folosirea produselor de igienă, inofensive.

Menstruația nu trebuie să fie neaparat cea mai neplăcută sau incomodă perioadă a lunii. Efectele sau neplăcerile pot fi reduse folosind produse de calitate, mai puțin promovate. Există alternative mult mai sănătoase și mai naturale…nu trebuie decât să alegeți ce credeți că vi se potrivește mai bine.

Sursa: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs225/en/

 

 

Experiment tampon convențional vs tampon din bumbac organic.

1experiment bumbac

experiment bumbac

 

 

ABSORBANTE/TAMPOANE DIN BUMBAC ORGANIC

ABSORBANT

 

TAMPON

 

Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:

OrganycProductsGRANDE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?