Dr. Christian Schlegel vorbește despre aerul sănătos

Am prezentat în cele două articole precedente,  Respira sănătos și Respiră sănătos (2) importanța calității aerului pe care îl respirăm.

Interviul oferit de Dr. Christian Schlegel, medic specialist  la Centrul Medical Bad Ragaz confirmă încă o dată importanța controlului umidității și calității aerului din casele noastre, în special pe perioada iernii.

Dr. Christian Schlegel

Centrul Medical Bad Ragaz

Centrul Medical Olimpic al Elveției

Specialist în medicină sportivă, fizioterapie și recuperare

Umiditatea optimă și calitatea aerului sunt extrem de importante pentru sportivi. Aici, la Centrul Medical Bad Ragaz avem o vastă experiență în tratarea sportivilor cu probleme respiratorii.

Umiditatea aerului este vitală pentru performanțe optime, sănătate și somn odihnitor.

Aparatele BONECO sunt foarte eficiente pentru obținerea unui climat optim.

Iarna, în special sportivii de performanță, se confruntă frecvent cu infecții ale tractului respirator superior.

Calitatea membranelor mucoaselor este un factor important în prevenirea infecțiilor.

Sistemele de umidificare BONECO fac posibilă creșterea umidității pe timp de iarnă, în special în dormitor. Aceasta înseamnă un somn mai bun și reducerea accesului agenților patogeni.

Aerul sănătos este important pentru că supraviețuim prin respirație. Din fericire, aici în Bad Ragaz avem un aer foarte curat, ceea ce nu este valabil însă pentru locuitorii orașelor, unde aerul este foarte poluat. Aceștia din urmă ar trebui să aleagă un sistem de tratare a aerului care să “spele” aerul și să îndepărteze particulele nocive.

BONECO oferă și aici soluția ideală.

Când am început pregătirile pentru Olimpiada de iarnă de la Vancouver am căutat un umidificator foarte bun, care să poate fi folosit oriunde în lume. Un aparat cu ștecher adaptabil pentru diferite țări și care să fie suficient de compact pentru a putea fi transportat de sportivi în bagaje.

Toate acete condiții sunt întrunite de umidificatorul portabil BONECO Travel care s-a dovedit a fi cel mai apreciat.

BONECO se află foarte aproape de Centrul Medical Bad Ragaz, astfel încât putem păstra o relație de colaborare apropiată și putem aborda oricând proiectanții și dezvoltatorii produselor cu ideile noastre.

Pentru Jocurile Olimpice de la Soci am ales umidificatorul BONECO S450. Acesta este foarte sigur și ușor de folosit. Modulul de curățare face curățarea acestuia foarte ușoară. La fel de simplă este și eliminarea depunerilor de calcar. Aparatul este de asemenea foarte durabil. Acesta este motivul pentru care BONECO este un partener de încredere.

La întrebarea “care umidificator sau sistem de curățare este cel mai potrivit”, vă pot spune că această alegere depinde de locul în care locuiți, de calitatea și duritatea apei. În general oamenii care locuiesc în mediul urban și cei care suferă de alergii ar trebui să aleagă un purificator de aer sau un aparat hibrid, purificator și umidificator. Acestea curăță aerul și asigură totodată nivelul optim de umiditate.

Din acest punct de vedere, la noi în Bad Ragaz umiditatea este inadecvată doar pe timpul iernii, motiv pentru care noi preferăm aparatele care au doar funcția de umidificare.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:

Evaporator AOS E2251
Purificator si umidificator Air-O-Swiss Umidificator Boneco Purificator si umidificator Boneco Evaporator AOS E2251

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?