Colită ulceroasă

 

Sinonime şi denumiri similare:colitis ulcerosa, inflamaţie intestinală cronică, colită cronică, infecţie inflamatoare a rectului şi a colonului.

Definiţie: inflamaţia mucoasei intestinale cu leziuni ulceroase ale peretelui intestinal. Este vorba despre o boală autoagresivă. În multe cazuri există şi factori psihici. Adesea este afectat întregul colon. Pe durata evoluţiei bolii pot apărea superinfecţii cauzate de microorganisme piogene. Inflamaţia constantă a mucoasei intestinale cauzează depuneri cicatriciale.

În tratamentul colitei ulceroase Dr.Pronat vă recomandă preparatul REGULAT®:

Modul de administrare al REGULAT®:

Administrare internă: pentru a proteja mucoasa intestinală, REGULAT® este administrat în cazul acestei îmbolnăviri severe odată cu mucilagiu din seminţe de in. 3-4 linguri de seminţe de in se fierb în 1⁄2 l de apă timp de aproximativ 10 minute, apoi sunt păstrate peste noapte în frigider. Dimineaţa, stratul de mucilagiu se scoate cu o lingură de plastic şi se transferă într-un vas separat (bol de fructe sau alt recipient asemănător). Se foloseşte numai stratul de mucilagiu. Se adaugă 2 linguri de REGULAT® şi se amestecă până se obţine un amestec uniform. Cantitatea se împarte în 2 porţii – 1 porţie de păstrează în frigider. Prima porţie se consumă dimineaţa pe stomacul gol. Porţia păstrată în frigider se administrează seara înainte de culcare. Nu folosiţi linguri de metal. Mucilagiul din seminţe de in umezeşte mucoasa intestinală şi protejează faţă de iritaţiile şi eroziunile ulterioare. REGULAT® facilitează regenerarea mucoasei ulcerate.

Administrare externă: comprese abdominale calde cu amestec din apă şi REGULAT® diluat (1:1).

Măsuri suplimentare:

► alimentaţie uşor digerabilă (fără crudităţi = „efect de şmirghel“).

► în cazul cauzelor psihice se recomandă exerciţii de relaxare şi de reducere a stresului.

► clisme cu ceai de muşeţel şi untură de peşte, plus 15 ml de REGULAT®.

This Post Has 2 Comments

  1. sindilar doru

    dar unde pot gasi regulat?cu respect

Faci un comentariu sau dai un răspuns?