Ciocolata BIO, mai mult decât răsfăț!


Ciocolata, un răsfăț pentru iubitorii de dulce, a stârnit de nenumărate ori controverse:

este sănătoasă … sau  nu?

Specialiștii vin cu vești bune!

Ciocolata de calitate, preparată din ingrediente BIO și mâncată cu moderație, este sănătoasă și, mai mult decât atât, cu cât concentrația de cacao este mai mare, cu atât efectele asupra sănătății sunt mai benefice!

Dacă vreți să beneficiați din plin de binefacerile ciocolatei, alegeți așadar o ciocolată BIO cu minim 55% cacao – ciocolată neagră.

Ciocolata neagră este bogată în atioxidanți naturali, ajutând la curățarea organismului și protejarea împotriva bolilor. Flavonoidele conținute în cacao au proprietăți antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene.

Flavonoidele din ciocolata neagră ne vor ajuta să avem o piele mai frumoasă, mai tânără și strălucioare.

Ciocolata neagră stimulează circulația sângelui la nivel cerebral, protejând creierul împotriva accidentelor vasculare cerebrale. Epicatechina conținută în cacao îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive.

Aceeași substanță, epicatechina, poate preveni sau reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și chiar a infarctului miocardic. Reduce nivelul colesterolului în sânge și scade tensiune a arterială.

În ceea ce privește efectele antistres nu mai este un secret pentru nimeni: ciocolata ne face mai fericiți. Boabele de cacao conțin serotonină, substanța care elimină stresul și stările de agitație, asigurând starea de bine și de calm.

Ciocolata neagră este recomandată chiar și în curele de slăbire!

Da, ați citit bine! Câteva bucățele de ciocolată neagră, spun cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, dau o senzație de sațietate mai mare decât celelate tipuri de ciocolată, fiind frecvent utilizată în curele de slăbire.

Ciocolatierii plusează și, prin ingredientele adăugate în diferitele sorturi de ciocolată, potențează calitățile nutriționale ale acesteia:

Nucile și migdalele, bogate în grăsimi mononesaturate, minerale și vitamine, sunt o bogată sursă de energie, susțin sistemul cardiovascular, îmbunătățesc memoria, mențin pielea sănătoasă previn numeroase afecțiuni.

Scorțișoara este un aliat puternic pentru sănătate și frumusețe: echilibrează glicemia, stimulează memoria, susține funcționarea sistemului imunitar, are efect anti-aging, antistress și ajută la menținearea unui ten strălucitor.

Uleiul esențial de portocale este un excelent relaxant, având de asemenea proprietăți antivirale, detoxifiante și diuretice.

Ghimbirul întărește sistemul imunitar, ajută digestia, sistemul circulator și are proprietăți antivirale și antifungice.

Chili stimulează imunitatea, are proprietăți analgezice, antiinflamatoare, reduce nivelul colesterolului în sânge, scade riscul apariției accidentelor vasculare și a infarctului.

Uleiul de măsline extravirgin, recunoscut pentru efectele benefice atât asupra sănătății cât și a frumuseții previne cancerul, afecțiunile cardiovasculare, diabetul, ajută la menținerea greutății și are efecte miraculoase pentru piele și păr: tonifică, conferă strălucire și elasticitate.

Sunteți împotriva zahărului? Nici o problemă, ciocolatierii au găsit și aici soluția, înlocuind zahărul cu sirop natural de Agave BIO, un îndulcitor natural cu un indice glicemic mai mic decât al altor îndulcitori și cu un mare conținut de fructoză.

Iată așadar suficiente motive pentru a continua să consumăm, fără a face excese, ciocolată de bună calitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:


Ciocolată neagră BIO cu scorțișoară Ciocolată neagră BIO cu portocale Ciocolată neagră BIO cu ghimbir Ciocolată neagră BIO cu sirop de agave

This Post Has One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?