Bronşită acută şi cronică

Sinonime şi denumiri similare: inflamaţia bronhiilor / căilor respiratorii / mucoaselor, bronşita tabagică, bronşita virală, bronşita infecţioasă.

Definiţie: inflamaţie acută sau cronică a bronhiilor. Principalele simptome sunt tusea iar la începutul bolii sputa sticloasă, vâscoasă, aceasta putând deveni purulentă (galben-verde) pe durata evoluţiei bolii.

Pentru tratamentul bronşitei, Dr. Pronat recomandă REGULAT®:

Modul de administrare al REGULAT®:

Administrare internă: 2 x 1 lingură zilnic înainte de mese.

Administrare externă: pe piept şi în zona gâtului se pulverizează amestecul de apă şi REGULAT® diluat (1:1) sau se aplică comprese cu REGULAT®. La copii, pe compresa de pe piept se aplică REGULAT® şi „Wick VapoRub“.

Măsuri suplimentare:

 modul de inhalare: se fierbe jumătate de litru de apă, se adaugă 1 lingură de sare, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 linguri de REGULAT® şi se amestecă cu 4-5 picături de „ulei japonez din plante medicinale“. Aplecaţi capul acoperit cu un prosop mare deasupra vasului şi inhalaţi (poate provoca la început o iritare a gâtului). Timpul de inhalare recomandat este de 4-5 minute. Repetaţi de mai multe ori. Efectul constă într-o lărgire a bronhiilor, o lichefiere rapidă a mucusului, expectoraţie mai uşoară şi o ventilare mai bună a bronhiilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?