Aronia
Photo
Produse Aronia

Dacă până acum afinele, merişoarele şi cătina erau considerate principalele fructe cu proprietăţi terapeutice antioxidante, aronia şi-a făcut recent loc pe această listă.

În fructele de aronia se găsesc antociani, substanțe tanante, vitaminele C, E, PP, acizi organici, microelemente, carotenoide, zaharuri, etc. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele.

La testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) nivelul de antioxidanți ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g, una dintre cele mai mari valori dintre 277 de alimente. Consumând 100 g din aceste fructe vom acoperi necesarul de acid folic. De aceea sunt indicate pentru femeile însărcinate. Fructele proaspete se folosesc în profilaxia carenței în vitamina P, sunt de asemenea hipotensive și datorită conținutului de inulină sunt indicate pentru diabetici, Cercetările realizate au arătat efectul hipoglicemiant al acestor fructe la pacienții cu diabet de tip 2.

Din fructe se obține suc, prin metoda presării, care din punct de vedere a structurii chimice și întrebuințării este identic fructelor proaspete.

De ce am folosi sucul de aronia?
Sucul de aronia, are un conţinut ridicat de antioxidanţi, în special antocianină, este un remediu natural eficient în prevenirea şi tratarea numeroaselor afecţiuni.

 • Este un excelent tonic general ajută la detoxifierea organismului
  previne bolile cardiovasculare susţine elasticitatea vaselor de sânge îmbunătăţeşte acuitatea vizuală efect antihistaminic
  este un bun antiinflamator este anticancerigen reglează nivelul glicemiei din sânge ajută la controlul greutăţii
 • Teste clinice au demonstrat că un consum de 60 ml suc de aronia de 3 ori pe zi are efecte benefice în hipertensiunea arterială.
 • Susţine elasticitatea şi normalizează permeabilitatea vaselor sanguine şi scade nivelul hormonilor de stres.
 • Rezultate au fost obţinute şi în tratamentul cancerului colono rectal.
 • Datorită conţinutului în flavonoide, sucul de aronia reduce efectele radiaţiilor fiind recomandat persoanelor care folosesc în exces calculatorul, telefonul mobil, televizorul. Antioxidanţii puternici distrug radicalii liberi care afectează membranele şi conţinutul celulelor.
 • Sucul de aronia are efect tonic general: creşte vitalitatea, ajută la depăşirea căderilor nervoase şi suprasolicitării, stimulează regenerarea musculară şi osoasă, îmbunătăţeşte metabolismul.
 • Efectul antihistaminic al sucului de aronia este benefic în diferite tipuri de alergii.
 • Efectul de purificare a sângelui îl face de neînlocuit în dietele de detoxifiere.
 • Consumul de aronia ajută la sănătatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului şi a coordonării, dar şi pentru Alzheimer.Proprietăţile antiseptice ale sucului de aronia îl recomandă ca un remediu puternic în răceli, prevenirea infecţiile virale şi bacteriene.Conţinutul mare de iod este benefic în fazele de creştere ale copiilor precum şi în bolile datorate lipsei de iod.
 • Sucul de aronia este un supliment benefic pentru copii, diabetici, atleţi, pacienţii care urmează un tratament complex.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?