ARGILA VERDE – aliatul tău în lupta cu iarna 15 rețete cu argilă verde pentru diferite întrebuințări

 

 

 

A venit iarna și odată cu ea problemele generate de frig, vânt, ninsoare.

Principala problemă a tenului și părului pe timpul iernii este deshidratarea care deteriorează fibrele de elastină și colagen cu rol în susținerea pielii, ducând la o piele lipsită de fermitate  și aspră la atingere. De asemenea părul de îngrașă și primește un aspect tern.

O piele frumoasă și luminoasă, păr bogat și strălucitor, sunt lucruri normale pe care fiecare femeie și le dorește.

Pentru a contracara efectele neplăcute ale iernii și a obține frumusețe și sănătate pentru piele, păr dar și pentru organism în general, Pronat vă vine în ajutor cu un ingredient cunoscut încă din vechime, redescoperit și reașezat pe locul ce i se cuvine în terapiile naturiste: argila verde Argital!

Raritatea argilei verzi Argital este dată în special de originea ei marină. Este bogată în toate elementele prezente în apa de mare şi aduce cu ea ritmul valurilor solare şi lunare. Cele două forţe cosmice, soarele şi luna, sunt conservate în argilă, dându-i preţiozitate aparte.

Argila verde Argital s-a format cu aproximativ 7-16 milioane de ani în urmă, când Pământul era bogat în forţe vitale. Aceste forţe străvechi şi preţioase sunt conservate şi protejate în argila verde Argital care le eliberează cu generozitate ori de câte ori este folosită.

Lutăria Argital este amplasată în Sicilia, într-o zonă nepoluată, ventilată şi însorită cea mai mare parte a anului.

În lunile de vară, când forţele soarelui sunt cele mai puternice şi intense, argila este extrasă, uscată la soare şi depozitată pentru utilizare de-a lungul anului. Graţie cantităţii mari de căldură şi lumină solară absorbită, argila se poate lăuda cu o bogărţie de substanţe puţin întâlnită. Când este extrasă, argila are culoarea albastru turcoaz iar pe măsură ce se uscă îşi schimbă culoarea înspre verde, devening gri în stare foarte uscată. Oricum, în momentul în care vine în contact cu apa, argila îşi recapătă frumoasa culoare verde.

După uscarea la soare, argila Argital este mărunţită în mori speciale, până se obţine o pulbere fină, aşa numita argilă fină.

Amestecată cu apă, argila Argital este transformată într-o cremă de un frumos verde strălucitor, cu consistenţă elastică. De îndată ce această cremă intră în contact cu pielea, simţiţi o senzaţie foarte plăcută de bine.

Argila Argital conţine numeroase oligoelemente și minerale : silicati (SiO2), oxid de aluminiu (Al2O3), oxid de titan (TiO2), oxid de fier (Fe2O3), oxid de magneziu (MgO), oxid de calciu (CaO), oxid de sodiu (Na2O), oxid de potasiu (Ka2O).

 

Îți împărtășim în cele ce urmează câteva măști și tratamente hidratante și hrănitoare, simplu de preparat și aplicat chiar la tine acasă, măști și tratamente pe bază de argilă verde elaborate de DR. G. FERRARO împreună cu specialiștii din laboratoarele Argital.

Aplicând pe piele sau păr un tratament cu argilă verde completat cu uleiuri esențiale sau sucuri naturale, pielea va deveni cu siguranță mai catifelată și luminoasă, iar părul mai suplu și mai puternic.

Înainte de a aplica oricare dintre aceste măști tenul trebuie curățat de impurități printr-un peeling natural iar părul trebuie spălat, pentru a absorbi corespunzător substanțele nutritive.

 

Iată câteva preparate din argilă verde pentru diferite întrebuințări:

 

1. MASCĂ (FORMULA DE BAZĂ)

1 cană pulbere de argilă verde, 1 linguriţă miere, 1 lingură ulei de migdale dulci sau măsline, ½ cană apă minerală. Aceste patru elemente sunt bogate în forţe şi căldură solară.

Dizolvaţi mierea în jumătate de cană cu apă minerală, adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine, apoi adăugaţi treptat 1 cană cu pulbere de argilă verde, amestecând continuu până ce amestecul devine omogen şi cremos. Aceasta este masca de bază.

Atenţie: după 3 minute veţi simţi că masca „trage“ de faţă. Aceasta este o reacţie normală. În unele cazuri, pielea se poate înroşi după îndepărtarea măştii ceea ce este, de asemenea, o reacţie normală. În cazul tenului foarte sensibil poate apare o uşoară senzaţie de arsură urmată de înroşirea pielii, aceasta fiind de asemenea o reacţie naturală.

Important: La câteva minute după aplicarea măştii veţi simţi o senzaţie plăcută de prospeţime şi relaxare. După îndepărtarea măştii veţi observa că pielea a devenit mai catifelată.

Mod de utilizare: aplicaţi masca pe faţă şi pe frunte cu ajutorul unei spatule şi lăsaţi să acţioneze timpul specificat în reţetă. Îndepărtaţi masca folosind un burete înmuiat în apă caldă.

 2. MASCĂ PENTRU TEN NORMAL (1)

La reţeta de bază adăugaţi o jumătate de lingură de ulei din germeni de grâu şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de levănţică. Lăsaţi masca să acţioneze 10 minute.

3. MASCĂ PENTRU TEN USCAT (1)

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de infuzie de frunze de nalbă (2), jumătate de linguriţă de ulei esenţial de trandafiri sau limba mielului şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei din lemn de santal. Lăsaţi masca să acţioneze 10 minute.

4. MASCĂ PENTRU TEN GRAS (1) tonică şi răcoritoare

La reţeta de bază adăugaţi o lingură de suc proaspăt stors de lămâie sau grapefruit şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de lămâie. Lăsaţi masca să acţioneze 10 minute.

5. MASCĂ PENTRU GÂT (1) hidratantă, elasticizantă

La reţeta de bază adăugaţi două linguri de lapte de soia. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial din lemn de santal. Lăsaţi masca să acţioneze 15 minute.

6. MASCĂ PENTRU BUST (1) pentru fermitatea pielii

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de infuzie din frunze de salvie (2) şi amestecaţi bine.

Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de trandafiri sau ylang- ylang. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

7. MASCĂ PENTRU COAPSE (1) pentru fermitatea pielii

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de suc proaspăt de mere verzi sau mere pădureţe, 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de rozmarin. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

8. MASCĂ PENTRU STOMAC (1) reduce balonarea

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de ulei de ricin şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial anason sau fenicul. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

9. MASCĂ PENTRU SPATE (1) relaxantă

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de ulei de infuzie din flori şi frunze de arnică de munte şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de cuişoare sau cimbru. Lăsaţi masca să acţioneze 15- 20 minute.

10. MASCĂ PENTRU VERGETURI (1)

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de suc de morcovi, 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri, 1-2 lunguri de ulei de avocado şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial anason sau fenicul. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

11. MASCĂ PENTRU TRATAMENTUL COSMETIC AL CELULITEI (1)

La reţeta de bază adăugaţi 1 lingură de ulei esenţial de portocale dulci şi amestecaţi bine. Aplicaţi masca pe zona dorită şi lăsaţi  să acţioneze 10- 20 minute.

(1)Adăugaţi mai multă pulbere de argilă dacă doriţi o mască mai consistentă sau mai multă apă dacă o doriţi o mască mai moale.

(2)Infuzia trebuie proaspăt preparată înainte de utilizare.

12. MASCĂ PENTRU PĂR(1)

Întăreşte şi dă consistenţă părului

La reţeta de bază adăugaţi 4 linguri de infuzie de coada calului (această mască trebuie să aibă o consistenţă lichidă pentru a fi uşor de aplicat pe păr şi scalp) şi amestecaţi bine. După preferinţă, puteţi adăuga 1-3 picături de ulei esenţial de ylang- ylang. Aplicaţi masca pe părul ud şi asiguraţi-vă că este uniform aplicată atât pe păr cât şi pe scalp, apoi acoperiţi cu o cască de duş. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, clătiţi cu apă fietbinte, apoi şamponaţi. Vă recomandăm folosirea unuia dintre cele trei tipuri de şampoane de la Argital : şampon pentru păr gras şi antimătreaţă, sampon pentru păr blond sau şampon pentr păr normal.

13. BAIE ANTICELULITĂ

Umpleţi cada cu apă şi adăugaţi 3-4 mâini de pulbere de argilă. Când pulberea de argilă este adăugată în apă fierbinte, aceasta se dizolvă instantaneu. Mişcarea braţelor şi membrelor în timpul băii este suficientă pentru menţinerea argilei în suspensie. Baia cu argilă nu murdăreşte corpul, astfel încât vă recomandăm să nu vă clătiţi când ieşiţi din baie. Veţi simţi imediat că pielea a devenit mai catifelată. Puteţi curăţa cada de depunerile de argilă cu un jet de apă de la duş. Argila nu va înfunda instalaţia de scurgere a apei.

14. BĂI DE PICIOARE SAU DE MÂINI Relaxante

Adăugaţi o mână de pulbere de argilă într-un bazin mic sau bideu cu apă fierbinte. Aşezaţi mâinile sau picioarele în apă şi frecaţi-le unele de altele până se răceşte apa. Puteţi adăuga dacă doriţi 1-3 picături de ulei esenţial de melisa sau levănţică.

Dacă nu aveţi timp să preparaţi aceste reţete, vă sugerăm să folosiţi produsele gata preparate din gama Argital :

15. Argiltubo – mască de argilă gata preparată cu extract de coada calului şi ulei de limba mielului.

 ——————————————————————

 Găsiți lista completă de preparate din argila verde în magazinul online http://www.pronat.ro/magazin/142-cosmetice-argital

Puteți de asemenea să descărcați gratuit 2 materiale ample despre proprietățile argilei verzi,

Manualul argilei” și ”Manualul esteticienilor” de la adresa https://www.dr-pronat.ro/old-drpronat/category/7/


Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:

Argilă verdeactivă Argilă verde

 

This Post Has One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?