Apă cu sare de Himalaya – saramura vindecătoare!

Mâncarea fără sare n-are nici un gust,  se ştie.

Dar mai ştie cineva azi că sarea este şi un medicament redutabil ?

Nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins în celebre tratate medicale ale Antichităţii, intens studiat apoi de alchimiştii Evului Mediu, apreciat în medicina populară ca leac de căpătâi.

Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani înainte de Hristos, menţiona nu mai puţin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicaţiile sale, cu modul de administrare şi cu efectele sale specifice.

Terapia cu sare priveşte exclusiv sarea naturală, grunjoasă, numită şi sare gemă, neiodată şi fără aditivi chimici care conţine, pe lângă clorura de sodiu, mai mult de 80 de substanţe minerale şi care are o mulţime de proprietăţi terapeutice.

SAREA DE HIMALAYA

Cristalele de sare naturală din zona Himalaya s-au format în urmă cu 500 de milioane de ani ­şi se numară printre cele mai preţioase tipuri de sare de piatră.

Sarea s-a format pe fundul unei uriaşe mări preistorice care s-a micşorat ca urmare a mișcărilor tectonice iar în final a secat. În urma a rămas sarea,care astăzi se exploateaza manual, cu cea mai mare grijă. Sarea de Himalaya este lipsită de poluarea specifică mărilor şi oceanelor actuale.

De asemenea nu este rafinată şi nici iodată. Culoarea frumoasă, rozalie, a acestor cristale de sare este datorată conținutului de fier şi de mangan.

ACTIVEAZĂ FORŢELE VINDECĂTOARE

Sarea de Himalaya este cea mai curată şi benefică sare de pe planetă. Cristalele de sare sunt pline de nutrienţi, furnizează minerale şi oligoelemente şi crează mediul necesar pentru conservarea energiei vitale.Consumul regulat de sare de Himalaya echilibrează fluidele din organism, susţine absorbţia corespunzătoare a nutrienţilor şi eliminarea toxinelor.

REÎNNOIEŞTE SĂNĂTATEA ŞI VITALITATEA

Terapia cu saramură din cristale de sare de Himalaya transferă organismului energia naturală conservată în cristale. Structura cristalină este profundă, astfel încât structura vibraţională acţionează mai mult de 24 de ore în corp. Cu această saramură puteţi prelua vibraţia de care organismul are nevoie pentru vindecare.

Prin creşterea depozitelor de minerale şi oligoelemente, terapia cu saramură din cristale de sare de Himalaya:

 • Echilibrează pH-ul organismului
 • Normalizează tensiunea arterială
 • Creşte circulaţia şi conductivitatea
 • Dizolvă şi elimină sedimentele care conduc la pietrificare şi forme variate de artrită, reumatism, osteoporoză, gută şi pietre la rinichi sau fiere.
 • Vindecă afecţiunile pielii prin curăţarea de la interior spre exterior
 • Scade pofta de mâncare şi dependenţa.

Practicienii de medicină alternativă şi numeroşi medici aplică azi cu succes cunoştinţele ancestrale ale terapiei cu saramură sau apă sărată rezultată prin combinarea cristalelor de sare de Himalaya cu apă energizată.

Aveţi astfel acces la puterea ascunsă a acestor minunate cristale naturale de sare de Himalaya. În această sare naturală elementele sunt disponibile în particule fine, de dimensiuni coloidale, care pot fi absorbite şi metabolizate uşor de corpul uman.

Structura cristalelor de Himalaya este tât de dinamică încât forţa vibraţională rămâne activă în corp mai mult de 24 de ore. Puteţi astfel să preluaţi forţa vibraţională necesară vindecării. Pentru acesta este necesar să folosiţi cristale de sare de Himalaya de înaltă calitate pentru a obţine o saramură cu proprietăţi superioare.

Elementele conţinute în sarea de Himalaya sunt disponibile pentru celule direct în forma ionică, fără digestie, spre deosebire de nutrienţii din legume sau cereale care trebuie întâi digerate pentru a se descompune în componente pe care corpul le poate folosi.

CUM PREPARĂM SARAMURA CU SARE DE HIMALAYA?

Puneţi într-un recipient de sticlă sare de Himalaya şi turnaţi peste apă pură de izvor.

După aproximativ 24 de ore urmăriţi dacă cristalele de sare s-au dizolvat complet.Dacă s-au dizolvat, mai adăugaţi cristale. Când apa nu mai poate dizolva cristale, acestea vor rămâne depuse pe fundul recipientului. În acest moment, soluţia este saturată cu 26% sare şi poate fi folosită saramura.

Recipientul poate fi completat din nou cu apă şi sare, continuând procesul.

Această saramură este stabile, absolut sterilă şi fără germeni. Poate fi depozitată timp îndelungat fără a se modifica sau descompune.

 MULTIPLELE UTILIZĂRII ALE SARAMURII CU SARE DE HIMALAYA

TERAPIA CU SARAMURĂ ŞI CURA DE BĂUT

Recomandată pentru detoxifiere, diferite forme de artrită, afecţiuni ale pielii (erupţii, herpes), reducerea dependenţei, gripă şi accese febrile, eliminarea metalelor grele, echilibrarea pH-ului organismului

Cea mai simplă modalitate de a dizolva depozitele dăunătoare de clorură de sodiu depuse în organism este cura cu saramură de băut.

Din punct de vedere biochimic, în câteva minute, întregul stomac şi intestinele sunt stimulate. Acestea stimulează mai departe digestia şi metabolismul. Disponibilitatea generală la electroliţi este îmbunătăţită, astfel conductivitatea în organism creşte îmbunătățind astfel circulaţia. Sarea permite fluxului energeticsă curgă din nou liber.

Consumul saramurii cu sare de Himalaya este o modalitate excelentă de a echilibra factorul pH al organismului. Puteţi de asemenea să eliminaţi toxicitatea dată de metale grele ca plumb, mercur, arsenic sau calciu. Saramura are capacitatea de a distruge structura moleculară a metalelor.

În fiecare dimineaţă, pe stocmacul gol, luaţi de la o picătura la o lingură de saramură cu sare de Himalaya cu un pahar cu apă energizată.

Aşteptaţi 10 minute înainte de a mânca sau bea. Mai importantă decât cantitatea pe care o luaţi este regularitatea: este mai bine să consumaţi cu regularitate decât în cantitatăţi mari. De asemenea, este important ca pe parcursul zilei să beţi apă energizată.

 BAIA CU SARAMURĂ

În baia cu saramură, mineralele, oligoelementele şi energia vie din cristalele de sare de Himalaya vor penetra pielea sub formă de ioni. Stimularea rezultată va produce creşterea celulelor iar fluxul energetic al corpului va fi activat şi echilibrat.

Baia cu saramură este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar prin detoxifiere, vindecarea afecţiunilor pielii, reumatism şi afecţiuni articulare, recuperare după intervenţii chirurgicale, afecţiuni ginecologice şi pentru copii cu tendinţă la infecţii recurente. Eliberaţi organismul de metale grele (plumb, mercur, arsenic) cu ajutorul cristalelor de sare care au capacitatea de a distruge structura moleculară a acestora.

Efectul detoxifiant al saramurii cu sare de Himalaya poate fi comparat cu 3 zile de post.

Baia cu saramură este un ocean de energie pentru organism. Deficitul bioenergetic este re-echilibrat iar legăturile slabe sunt întărite, reactivând fluxul energetic al organismului. Funcţionarea organelor va începe să rezoneze cu frecvenţa naturală specifică saramurii. Aceasta va activa mecanismele regulatoare ale organismului şi propriile forţe de vindecare.

Baia cu saramură menţine pelicula protectoare naturală a pielii astfel încât să nu se usuce. Sarea este depozitată în stratul superficial al pielii şi absoarbe apa. Acesta este motivul pentru care baia cu saramură este recomandată pentru piele uscată spre deosebire de baia obişnuită care extrage umezeala din piele.

Toxinele sunt eliberate în apa de baie prin osmoză în timp ce mineralele din saramură sunt absorbite prin piele. Aceasta reduce aciditatea din organism şi echilibrează factorul pH al pielii.

Prin baia cu saramură, mineralele penetrează pielea sub formă de ioni. Această stimulare vaprovoca în mod natural creşterea celulelor din straturile de celule vii. Punctele energetice slabe vor fi echilibrate iar fluxul energetic specific organismului va fi activat. Sunt iniţiate astfel mecanismele regulatoare ale organismului (homeostaza).

Cum sarea este şi un dezinfectant, mai ulte persoane pot folosi aceeaşi apă.

Pentru a obţine beneficiile terapeutice complete ale băii cu saramură, concentraţia de sare este obligatorie. Această concentraţie trebuie să fie cel puţin egală cu concentraţia specifică fluidelor corporale (aproximativ 1%) pentru a se activa raportul de schimb osmotic. Cum o cadă are de obicei aproximativ 100-120 litri de apă, trebuie să folosiţi minim 1 kg de sare naturală.

Experienţa a arătat că şi jumătate din acestă cantitate este de asemenea eficientă.

Pentru a nu fi necesar consumul energetic al organismului pentru echilibrarea temperaturii corpului, temperatura apei trebuie să fie de asemenea aproape de temperatura normală a corpului, aproximativ 37° C. Timpul de îmbăiere este de 20-30 minute, timp în care organismul este supus aceleiaşi concentraţii de sare din interior şi din exterior, comparabil cu stadiul intrauterin.

Nu folosiţi nici un fel de substanţe chimice la această baie. Această experienţă vă va face să simţiţi că plutiţi în soluţia embrionară originală. După baie lăsaţi pielea să se usuce în mod natural. Nu ştergeţi pielea cu prosopul.

Baia cu saramură are efecte pozitive în numeroase afecţiuni.

Cu toate acestea, această baie poate afecta sistemul circulator.Ţineţi cont de acest lucru dacă suferiţi de afecţiuni cardiovasculare şi consultaţi medicul în prealabil.

Dacă o baie integrală este prea obositoare, puteţi face o baie de picioare.

BAIA CU SARAMURĂ ŞI CICLURILE LUNII

Baia cu saramură când e lună plină – pentru asimilare optimă

Aceasta se întămplă când potenţialul de absorbţie al organismului este maxim: se vor absorbi cele mai multe minerale din saramură. Punctele slăbite sunt armonizate iar fluxul energetic al organismului este activat.

Baia cu saramură când e lună nouă – pentru detoxifiere optimă

Acum capacitatea de detoxifiere a organismului este maximă: este momentul perfect pentru o baie cu saramură pentru curăţare. Baia va avea un efect de detoxifiere similar cu trei zile de post.

Pentru psoriazis

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi un pahar de apă energizată cu o lingură de saramură cu sare de Himalaya. Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi. Faceţi de două ori pe săptămână băi în saramură timp de 10-20 minute. Începeţi cu o concentraţie de 3% sare (aproximativ 3 kg de sare la o cadă cu apă). Creşteţi gradual concentraţia de sare la 8% la următoarele băi. Baia cu saramură nu doar va hidrata pielea ci va ajuta şi la oprirea inflamaţiei.

Puteţi obţine efect mai eficient stând după baie la soare, 5-10 minute. Părţile infectate mai afectate ale corpului (genunchi, coate) pot fi masate cu o saramură cu concentraţia de 26%.

INHALAŢII CU SARAMURĂ

Recomandate pentru astm, bronşită, infecţii ale sinusurilor şi urechilor.

Inhalaţiile pot fi folosite pentru afecţiuni acute şi cronice specifice tractului respirator superior şi inferior.

Fierbeţi 4-8 litri de apă energizată. Adăugaţi sare de Himalaya (aproximativ 30 g la 1 litru de apă) şi lăsaţi să se dizolve. Acoperiţi capul cu un prosop mare şi inhalaţi vaporii timp de 10-15 minute. Aveţi grijă să nu vă ardeţi cu vaporii!

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi un pahar de apă energizată cu o lingură de saramură cu sare de Himalaya. Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi.

Tractul respirator are nevoie de aproximativ 30 minute după inhalare pentru a extrage depozitele şi substanţele dăunătoare prin producerea de mucus şi secreţii, care vor cauza de obicei o tuse uşoară. Aceste inhalaţii pot fi efectuate zilnic, în funcţie de starea de sănătate a pacientului.

 COMPRESE CU SARAMURĂ

 Compresele cu sarmură sunt foarte eficiente în tratarea rănilor deschise şi a durerilor cauzate de artrită, gută sau osteoporoză.

Îmbibaţi o compresă sterilă cu saramură preparată cu sare de Himalaya (conform instrucţiunilor de mai sus) şi aplicaţi pe zona efectată. Acoperiţi compresa cu un bandaj uscat.

Pentru răni deschise:

Tratați rănile deschise doar cu soluţie diluată preparată din 15 grame de sare la ½ cană de apă energizată. Dacă folosiţi o cantitate mai mare de sare veţi resimţi lanivelul rănii o senzaţie de arsură.Îmbibaţi o compresă sterilă în saramură cu sare de Himalaya astfel preparată, stoarceţi şi aplicaţi pe rană. Acoperiţi cu un bandaj uscat.

Pentru gripă, accese febrile şi detoxifiere

Înmuiaţi un tricou de bumbac în saramură cu sare de Himalaya 3% preparată din 2 linguri de sare de Himalaya la 1 litru de apă. Stoarceţi bine tricoul şi îmbrăcaţi-l. Acoperiţi-vă sau înfăşuraţi-vă într-un prosop uscat şi asezaţi-vă în pat acoperit cu plapuma/ pătura. După aproximativ 30 minute veţi începe să transpiraţi. Acest efect va fi mai uşor suportat dacă beţi o cană cu ceai de tei. Rămâneţi la pat timp de 60-90 minute. Dezbrăcaţi tricoul şi faceţi duş, apoi culcaţi-vă o oră pentru odihnă.

Această procedură este un excelent mod de detoxifiere şi activează metabolismul.

Tricoul înmuiat în saramură are rezultate excelente în cazul stărilor febrile virale. În aceste cazuri, este mai eficient decât baia în saramură.

Pentru gută şi sindromul de picioare reci

Această procedură are efect similar cu tricoul înmuiat în saramură. Înmuiaţi o pereche de şosete de bumbac în saramură 3-5% preparată din 2-4 linguri sare de Himalaya la 1 litru de apă.Stoarceţi bine şosetele apoi încălţaţi-le. Înfăşuraţi picioarele în prosoape uscateşi lăsaţi să acţioneze aproximativ o oră. Odihniţi-vă înainte de a scoate şosetele.

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi 1 lingură de saramură cu apă energizată.

Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi.

Pentru Herpes

Aplicaţi direct pe rană un tampon cosmetic îmbibat cu saramură 26% din oră în oră.

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi 1 lingură de saramură cu apă energizată.

Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi.

TERAPIA CU SARAMURĂ PENTRU ÎNGRIJIREA ORALĂ

Dinţii şi gingiile sănătoase nu sunt necesare doar din punct de vedere estetic ci şi pentru sănătatea generalăa organismului. Cristalele pure de sare de Himalaya sunt excelente pentru igiena dentară.Cele mai comune probleme dentare derivă din hiperaciditatea cavităţii bucale şi a gâtului. Sarea de Himalaya va genera o floră bucală cu pH neutru şi va proteja smalţul dinţilor.

Periajul zilnic al dinţilor şi al limbii sau spălarea gurii cu saramură poate armoniza hiperaciditatea, reduce sângerările ginigivale şi reduce paradontoza, cangrenele, mirosul neplăcut, etc.

Periaţi dinţii în fiecare dimineaţă cu saramură concentrată.Treceţi saramura printre dinţi cu ajutorul limbii. Faceţi gargară aproximativ 3 minute apoi scuipaţi. Folosind acest procedeu cu consecvenţă, dinţii vor deveni mai albi iar tartrul va dispare.

 

În loc de încheiere

Când decideţi să urmaţi terapia cu saramură acasă, vă invităm nu doar să urmaţi procedurile ci să deveniţi conştienţi de marea transformare din viaţa dumneavoastră cu ajutorul a două elemente primare: apa şi sarea.

Chiar dacă efectele principale sunt la nivel fizic, acestea vor avea implicaţii şi la nivel energetic, atât pentru minte cât şi pentru spirit.Aveţi răbdare. Acordaţi-vă timpul şi liniştea necesare pentru obţinerea şi menţinerea sănătăţii din interior. Este posibil ca la începutul terapiei să apară o agravare a stării iniţiale. Informaţi-vă familia şi prietenii despre terapia pe care o urmaţi pentru a vă putea susţine.

Experimente în sprijinul terapiei cu saramură

Un simplu exemplu vă va putea face să înţelegeţi acest concept. Puneţi sarmură 26% într-un recipient care are depuneri masive de tartru sau calacar. Încălziţi scurt apoi urmăriţi cum calciul se dizolvă în saramură. Acest proces este o reacţie chimică simplă. În mod similar vă puteţi trata organismul pentru eliminarea depunerilor de calciu şi metale grele din organism.

Pentru a elimina aceste depozite, organismul trebuie întâi să le metabolizeze. Chiar şi proteinele animale, care sunt dificil de descompus şi eliminat vor fi eliminate prin urină datorită structurii cristaline puternice a cristalelor de sare.

 

This Post Has 30 Comments

 1. ioana

  de unde pot procura aceasta sare? vreau un sac mare ! multumesc.

  1. vadik

   Ioana !skuze ..tia ajutat ceva sarea de hymalaia?in ce probleme?nu stiti in probleme ku pialea ajuta?acnee!

 2. nik

  Cate ceva despre apa energizata va rog. Multumesc!

  1. Carmen

   Apa energizata se poate obtine din apa plata/filtrata/distilata tip EuropeanDrinks gasibila in benzinarii, care se pune in recipiente din sticla de culoare albastra, la soare (pentru energizare), timp de min.15 min., max. 1h. Daca nu aveti sticle albastre, puteti infasura si lipi pe sticle transparente, plastic albastru transparent pentru a putea patrunde razele solare. Eu am gasit candva o glastra generoasa albastra pe care, bineinteles, o acopar ca sa nu patrunda praful sau sa-si bage botul pisicile noastre. Plasticul albastru eu il procur din ambalaje de apa minerala Borsec la bax de 6 sticle a 1,5 l. Evident, il pun in mai multe straturi pentru a obtine culoarea albastru si nu bleu cu este ambalajul respectiv. Succes!

 3. vadik

  salamura de sare se bea sau kum?

 4. ovi

  Totusi ce e apa energizata…de unde…cum?
  Daca tot ati facut asa prezentare…ar fi pacat sa nu ne edificati.
  MULTUMESC

 5. ani

  cat timp se face aceasta cura cu saramura ,am inteles ca iei in fiecare zi dimneata dact ce periada? si daca nu putem folosi apa energizata ce fel de apa putem folosi?

 6. Nadejda

  Ce este apa energizantă şi cum o obţinem? Informaţia cu saramura pare interesantă.

 7. Monica

  Despre apa energizata: o puteti obtine acasa folosind o piramida confectionata din sarma de cupru. Mai multe informatii despre cum o puteti realiza si efectele acesteia gasite pe diverse site-uri (de exemplu acesta: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/detoxifiere/cum-construiesti-o-piramida-pentru-detoxifiere-1041754).
  Pentru prepararea saramurii puteti folosi la fel de bine apa plata sau apa alcalina, ca tot e la moda.
  Personal folosesc apa plata pentru prepararea saramurii si asta dintr-un motiv foarte simplu: copil fiind, bunica obisnuia sa ne trateze rapid durerile in gat cu saramura preparata cu apa din fantana. La fel de eficienta acum, ca si atunci.

 8. mara

  Daca la o cada de apa folosesc doar 300gr sare de Himalaya pt ca este fff scumpa…are ceva?…si daca in loc de apa de izvor am folosit apa de la robinet,are ceva?…..si mi s a descumpus sarea cind am mestecat o si am mai pus si iar s a descompus…apa este fff sarata…deci dupa doar 10min pot deja consuma? Va multumesc!

 9. Cristina

  Nu se intampla nimic rau daca pui mai putina sare in apa de baie sau daca pui apa de la robinet. In ceea ce priveste dizolvarea sarii in apa, cand ajunge la saturatie nu se mai topeste, dar este intr-adevar foarte sarata. De aceea se si recomanda de la cateva picaturi la o lingura si dizolvata cu apa. Se poate consuma si daca nu a atins concentratia scrisa in articol. Dar daca te stii cu ceva afectiuni, intreaba intai medicul daca nu iti este contraindicate aceasta cura cu sare.

 10. ELENA

  Eu folosesc cu succes SAREA DE HIMALAYA de cateva zile dar acum am aflat mai multe despre beneficiile ei.
  Este foarte util si interesant ce am citit aici.

 11. Marius

  Buna ziua,am cateva nelamuriri si as dori un sfat:
  1 Folosesc filtru de apa si Shungit pentru a purifica si energiza apa.As dori sa stiu daca pot prepara saramura cu aceasta apa sau ar rezulta o concentratie prea mare de minerale?
  2 In articol scrie ca o picatura/o lingurita de saramura se administreaza cu 1 pahar cu apa.Eu beau mai multe pahare dimineata pe stomacul gol.Este necesat a se lua cu doar 1 pahar sau nu are importanta?
  3 Saramura poate elimina excesul de fier din organism sau adauga o cantitate mare de fier?(din ce am citit sarea de Himalaya ajuta la eliminarea metalelor grele dar totodata contine oxid de fier)?
  Multumesc,o zi placuta!

  1. Dr-Pronat

   Buna,

   1. puteți folosi apa rezultată în urma filtrării sau puteți folosi pur și simplu apă plată.

   2. recomandarea noastră este să folosiți maxim o linguriță într-un singur pahar de apă.

   3. Sarea roz de Himalaya își datorează calitatea excepțională faptului că a fost păstrată la adâncimi mari în pământ, departe de poluare și de dejecții toxice. Culoarea roz provine de la conținutul de oxid de fier. Nu este o sare tratată industrial, ci este 100% naturală, nerafinată și fără adaos de iod.

   Fiind un puternic detoxifiant, proprietate ce poate fi verificată prin analiză de urină, dizolvă toxinele, deșeurile și substanțele nocive prezente în corp. În plus, are capacitatea de a elimina metalele grele (mercur, plumb);

   1. Marius

    Am inteles,va multumesc pentru raspuns.

 12. VreauSăȘtiu

  Hipertensivii sub tratament, pot urma o cura de apă cu sare de Himalaya (având în vedere recomandarea regimului hiposodat? Multumesc ! 🙂

  1. Dr-Pronat

   Vă recomandăm să cereți sfatul medicului.

   Mulțumim pentru înțelegere!

   1. livius

    Buna, am avut un accident saptamana aceasta la mana stanga, degetul inelar si cel mic pe aproape toata suprafata interna lipseste pielea si o parte din tesuturile interne (carne) nu am ajuns la os dar aproape. Sunt sub supravegherea unui medic ortopedic care spune ca procesul de recuperare e lung dar sigur.
    Recomandarea unui prieten de familie e sa fac o serie de bai cu apa rarata, am refuzat aceasta recomandare gandinduma la cata durere am de suporta.
    Lasam la o parte durerea si, avand aceste doua rani deschise, a-ti putea sa-mi recomandati un asemenea remediu?sau a-ti mai avut asemenea situatii?

    1. Gabi

     Mierea ajuta si ea la cicatrizare si desinfecteaza, dar ustura…fara gluma :mergeti la baie inainte de a va pune miere pe rana 😉
     eu folosesc propolisul luat de la stupari, si ustura de mori… dar se vindeca repede, dar precizez ca cea mai mare rana vindecata asa a fost taietura aproape pina la os la deget
     😛 “buricul degetului” in semicerc.

 13. alboiu ana

  Se poate folosii saramura cu sare de Himalaya si pentru escare de gradul 3-4 ?multumesc!

 14. Teocan Livia

  Doresc sa incerc cat mai repede si vreau sa vad rezultatul va multumesc si o sa revin sper cu informatii mult mai bune din pacate…

 15. monica

  Eu la raceli de obicei la recomandarea medicului fac gargara cu sare si iau siropul Prospan pe baza de iedera. Este un antitusiv si un expectorant foarte bun, natural. Intrebarea mea este daca sarea Dvs are efect si contra tusei daca se face gargara cu ea sau inhalatii? Multumesc

 16. Elena

  sarea de Himalaya se poate folosi si pentru hidratarea intensa a pielii in urma unei lungi raceli insotita de transpiratii?

  multumesc.sanatate!

 17. DANUT PURCAROIU

  EU AM CUMPARAT O LAMPA DE SARE DE HIMALAYA,AM FOST SFATUIT CA AJUTA FFF MULT LA PERS CARE AU PROBLEME CU ALERGIA,INSA DEZAMAGIREA A FOST MARE CAND AM VAZUT CA NU SE SCHIMBA NIMIC,DECI PROBLEMA MEA NU A REZOLVATO!SPER SA VA FIE DE FOLOS VOUA!

 18. anca

  Eu va recomand sapun de sare de la Praid .Sanatate tuturor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?