Adinamia

Sinonime şi denumiri similare: stare de slăbiciune, oboseală, letargie, sindromul oboselii cronice, astenie, slăbiciune, slăbiciune musculară.

Explicaţii: stare de slăbiciune, oboseală din cauza perioadelor lungi de îmbolnăvire, surmenaj, stres îndelungat, subalimentaţie sau orice tip de solicitare de lungă durată.

Alături de starea generală de astenie, adinamia influenţează forţa vitală şi desfăşurarea normală a vieţii persoanei afectate.

Criterii importante pentru tratament: stabilirea cauzei, deoarece de multe ori este vorba despre un dezechilibru metabolic cauzat de probleme fizice sau psihice (inclusiv stres).

Dr. Pronat recomandă concentratul fermentat în cascadă REGULAT® în tratamentul adinamiei.

Modul de administrare al REGULAT®:

Administrare internă: 2 x 1 lingură zilnic înainte de mese.

Administrare externă: comprese cu amestec de apă şi REGULAT® diluat (1:1) pe regiunea hepatică şi 2 degete mai jos de buric (punctul de acupunctură „marea energie”).

Măsuri suplimentare:

► duş alternant, masaj cu peria, mişcare suficientă: mersul pe jos, cu bicicleta, gimnastica uşoară, mişcări de întindere musculară (stretching). Plimbările în aer liber, la munte, la mare sau în parc cu inspirarea profundă a aerului curat pentru oxigenarea întregului organism sunt benefice.

► efectuarea de pauze, exerciţii de relaxare, yoga, masaj.

► dietă bogată în substanţe vitale. Alimentaţia este foarte importantă în cazul adinamiei. Se recomandă alimente bogate în proteine de bună calitate precum peştele, lintea, hrişca, alimentele bogate în săruri minerale (rădăcinoasele: morcovi, păstârnac, ridiche albă, ţelină, sfeclă roşie, ceapă, etc), sub formă de salată sau gătite (supe, garnituri).

 


Recomandările de administrare a preparatului REGULAT®, precum şi măsurile terapeutice şi suplimentare au valoarea unor recomandări cu caracter general. Ele nu înlocuiesc tratamentul efectuat de către un medic sau terapeut.

De asemenea, aceste recomandări nu înlocuiesc medicamentaţia, diagnosticele, indicaţiile şi recomandările medicale, ci sunt o completare pentru luarea unor măsuri preventive pe propria răspundere.

În cazul unei suspiciuni de boală, înainte de administrarea preparatului Regulat® se recomandă consultarea unui medic sau specialist naturopat. De asemenea, nu trebuie întrerupt un tratament cu medicamente fără o consultare prealabilă a unui medic sau specialist.

În măsura în care au fost recomandate anumite doze sau metode de administrare, acestea au fost atent elaborate şi redate. Cu toate acestea, toate informaţiile sunt furnizate fără garanţie, iar autorul nu este responsabil pentru eventualele prejudicii sau leziuni care ar rezulta de pe urma acestor informaţii şi recomandări.

 


 Dacă v-a plăcut acest articol, v-ar putea interesa:

Regulat Regulat Diabetic Nectarul roșu Aloe vera

 

Sirop

de cătină

Sirop

de măceșe

Merișoare Goji

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?