Acnee rozacee – acnee vulgară

Sinonime pentru acnea rozacee: acnee.

Sinonime pentru acnea vulgară: acnee, coşuri, acnee juvenilă, papule, pustule, sebum crescut.

Explicaţii:

Acnea rozacee: modificare şi extindere a vaselor cutanate. Rezultă hiperemie cronică a feţei şi formarea de noduli. De obicei cu hiperemie şi senzaţie de căldură pe nas, obraji şi frunte. În stadii avansate se poate ajunge la îngroşarea şi proliferarea pielii până la „rinofimă“ (acnee hipertrofică a nasului). Cauzele pot fi tulburări gastrointestinale, constipaţie, diabet zaharat, hipertensiune arterială, alcoolism, boli cardiovasculare şi tulburări hormonale după menopauză.

Acnea vulgară: hiperfuncţie a glandelor sebacee şi folicul pilos din cauza tulburărilor metabolice, schimbărilor hormonale, constipaţiei şi disbacteriozei intestinale respectiv a interferenţelor (infecţiilor de focar).

Criterii importante pentru tratament: stabilirea cauzei, deoarece de multe ori este vorba despre un dezechilibru metabolic cauzat de probleme fizice sau psihice (inclusiv stres)

Pentru tratamentul acneei, Dr. Pronat recomandă:

Concentratul fermentat în cascadă REGULAT®

Mod de administrare:

Administrare internă: 2 x 1 linguriţă zilnic înainte de mese.

Administrare externă: amestec de apă cu REGULAT® (1:1), se diluează şi se pulverizează pe piele. În cazurile grave, REGULAT® poate fi diluat cu lapte demachiant.

Măsuri suplimentare:

► schimbarea dietei, eventual o uşoară exfoliere a pielii.

► băi de aburi faciale cu ceai de muşeţel (1/2 litru), la care se adaugă 2 linguri de REGULAT®. Apoi loţiune + REGULAT® (2/3 loţiune + 1/3 REGULAT®).

► dietă lacto-vegetariană, alimente crude, evitaţi carnea de porc, slănina, ouăle.

(Extras din Lexiconul modurilor de utilizare a preparatului Regulat®)

Tratament pe bază de argilă verde Argital, benefic pentru pielea cu exces de sebum şi cu diferite tipuri de acnee

Produse recomandate în mod special pentru acest tratament:

Lapte demachiant

Cremă abrazivă

Mască Argiltubo

Lapte demachiant

Aplicaţi pe faţă cu mâna şi masaţi în sensul acelor de ceasornic timp de câteva minute.  Clătiţi cu un burete umezit în apă călduţă.

Crema abrazivă

Aplicaţi pe faţă şi masaţi uşor în sensul acelor de ceasornic timp de 10 minute.  Clătiţi cu un burete umezit în apă călduţă.

Mască Argiltubo

Puneţi cantitatea necesară de Argiltubo într-un vas şi încălziţi puţin în bain-marie. Aplicaţi pe faţă cu ajutorul unei pensule sau cu mâna.

Întindeţi în mod uniform pe toata faţa, asigurându-vă că stratul are o grosime de câţiva milimetri. Asteptaţi 10/20 de minute şi apoi îndepărtaţi cu ajutorul unui burete umezit în apă călduţă.

(Extras din Manualul Esteticienilor)

 


Recomandările de administrare a preparatului REGULAT®, precum şi măsurile terapeutice şi suplimentare au valoarea unor recomandări cu caracter general. Ele nu înlocuiesc tratamentul efectuat de către un medic sau terapeut.

De asemenea, aceste recomandări nu înlocuiesc medicamentaţia, diagnosticele, indicaţiile şi recomandările medicale, ci sunt o completare pentru luarea unor măsuri preventive pe propria răspundere.

În cazul unei suspiciuni de boală, înainte de administrarea preparatului Regulat® se recomandă consultarea unui medic sau specialist naturopat. De asemenea, nu trebuie întrerupt un tratament cu medicamente fără o consultare prealabilă a unui medic sau specialist.

În măsura în care au fost recomandate anumite doze sau metode de administrare, acestea au fost atent elaborate şi redate. Cu toate acestea, toate informaţiile sunt furnizate fără garanţie, iar autorul nu este responsabil pentru eventualele prejudicii sau leziuni care ar rezulta de pe urma acestor informaţii şi recomandări.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?