80+1 de utilizări pentru uleiul de cocos

PRONAT vă oferă ulei de cocos extravirgin inodor. Acesta se foloseşte în produse în care nu dorim să se simtă aroma de cocos, dar care să ofere toate ingredientele nutritive benefice. Mai jos vă prezentăm o parte din multiplele utilizări ale acestui produs, din care puteţi alege cele care vi se potrivesc cel mai bine.

Informaţii generale despre uleiul din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos are proprietăţi:
·anti-inflamatoare
·anti-microbiene
·anti-fungice
·anti-virale
·îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive

Cantitatea zilnică recomandată:
În tabelul de mai jos este prezentată cantitatea zilnică recomandată de ulei extra-virgin din nucă de cocos, pentru persoane cu vârste de peste 12 ani. Uleiul din nucă de cocos poate fi consumat şi de copiii sub 12 ani, dar vă recomandăm să consultaţi un medic cu privire la cantitatea care poate fi administrată. Un medic naturopat bun vă va putea oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie.

Greutatea în kilograme

Numărul de linguri de ulei de cocos/zi

79+

4

68+

3 1/2

57+

3

45+

2 1/2

34+

2

23+

1 1/2

11+

1

Utilizare:
·Uleiul inodor din nucă de cocos nu are limitări de utilizare. Acest ulei nu are nici miros şi nici gust de nucă de cocos.
·Uleiul extra-virgin din nucă de cocos are un gust specific şi poate fi utilizat în orice mod, fiind extrem de nutritiv.
·Utilizaţi întotdeauna produsul care este recomandat pentru consumul uman.

Igiena personală / Igiena corporală

1. Agent de hidratare – prelevaţi produsul ca atare din recipient şi aplicaţi-l pe tot corpul, inclusiv pe decolteu şi pe faţă.
2. Cremă pentru ochi – aplicaţi pe pielea sensibilă de sub ochi, pentru a reduce edemele, pungile de sub ochi şi ridurile fine de expresie. Seara, aplicaţi pe pleoape.
3. Înainte de bărbierit – uleiul din nucă de cocos va pregăti pielea pentru “atacul” lamei de bărbierit.
4. După bărbierit – uleiul din nucă de cocos va ajuta la refacerea pielii după bărbierit, fără să astupe porii.
5. Deodorant – puteţi utiliza numai ulei din nucă de cocos în loc de deodorant; uleiul acţionează şi mai eficient dacă este combinat cu amidon de porumb/pudră de rădăcină de arorut (Maranta arundinacea) şi bicarbonat de sodiu!
6. Balsam pentru păr/Tratament pentru regenerare în profunzime – utilizaţi uleiul pe păr, sub formă de balsam fără clătire (leave-in): aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe vârfurile firelor de păr şi apoi distribuiţi cu degetele prin păr! Pentru un tratament de hidratare în profunzime, aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe pielea capului, fără umezire în prealabil, apoi distribuiţi produsul până la vârfuri, masând uşor. Puneţi-vă pe cap o cască pentru duş, pentru a nu păta lenjeria de pat, şi lăsaţi produsul să acţioneze peste noapte.
7. Gel pentru păr/Agent anti-electrizare – masaţi puţin ulei între palme şi fie tampotaţi pe păr (în cazul părului creţ), fie aplicaţi cu degetele prin păr, de la rădăcini şi până la vârfuri (în cazul părului ondulat sau drept).
8. Pastă de dinţi – există numeroase reţete, dar cea mai simplă combinaţie pe care o puteţi folosi este să amestecaţi ulei din nucă de cocos şi bicarbonat de sodiu şi să folosiţi acest amestec în locul pastei de dinţi obişnuite.
9. Demachiant – aplicaţi câteva picături de ulei din nucă de cocos pe o dischetă de vată şi îndepărtaţi machiajul. Efectele sale vă vor lăsa fără cuvinte!
10. Hidratant pentru buze – aplicaţi câteva picături de ulei pe buze, pentru reparare în profunzime; uleiul are şi FPS 4, deci vă veţi bucura şi de puţină protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete!
11. Ulei pentru masaj – este extrem de simplu: luaţi produsul din recipient şi masaţi pe corp!
12. Lubrifiant – este un produs natural, perfect pentru utilizarea ca lubrifiant. Nu este compatibil cu produsele din latex!
13. Cremă de protecţie solară
14. Cremă anti-vergeturi – uleiul din nucă de cocos hrăneşte în profunzime pielea uscată şi crăpată. Nu este neapărat un tratament minune pentru vergeturi, dar veţi vedea cu siguranţă efectele.
15. Cremă pentru sâni – este recomandat pentru hidratarea sânilor sensibili şi uscaţi ai mamelor care alăptează. Aplicaţi pe un tampon de vată şi lăsaţi tamponul de vată pe sâni, între alăptări.
16. Calmant pentru dermatita de scutec – reduce iritaţia cauzată de scutec, fără să conţină substanţe chimice dure. Poate fi utilizat şi în cazul scutecelor din pânză.
17. Dermatită seboreică infantilă sau “crusta de lapte” – pielea capului bebeluşului dvs. este uscată şi sensibilă? Uleiul din nucă de cocos este extrem de hrănitor pentru pielea copiilor, eliminând şi mătreaţa. Aplicaţi zilnic o cantitate cât o nucă.
18. Exfoliant pentru corp – amestecaţi ulei de cocos şi zahăr, şi aplicaţi pe tot corpul! Clătiţi-vă, iar pielea dvs. va fi extrem de fină! Puteţi adăuga şi uleiuri esenţiale, dacă doriţi să vă bucuraţi de o aromă specială.
19. Hrănire – aplicat pe zgârieturi şi tăieturi, uleiul din nucă de cocos formează un film protector, care împiedică pătrunderea prafului, a bacteriilor şi a virusurilor în corp. Uleiul din nucă de cocos grăbeşte vindecarea vânătăilor, reparând ţesuturile afectate. În plus, miroase mult mai bine decât orice unguent pe care l-aţi putea procura de la farmacie!
20. Înţepături de insecte – aplicat direct pe locul înţepăturii de insectă, uleiul de cocos poate ajuta la calmarea senzaţiei de mâncărime şi arsură, accelerând procesul de vindecare.
21. Probleme dermatologice – uleiul din nucă de cocos calmează iritaţiile pielii în afecţiuni ca psoriazis, dermatită şi eczeme.
22. Otită externă sau “urechea înotătorului” – amestecaţi ulei de usturoi şi ulei din nucă de cocos şi aplicaţi câteva picături în urechea afectată, lăsând să acţioneze aproximativ 10 minute. Repetaţi procedura de 2-3 ori pe zi; de obicei, efectele se pot vedea după 1-2 zile.

Menţinerea unei bune stări de sănătate şi confort
23. Calmarea stresului – eliberaţi-vă de oboseala psihică, aplicând ulei din nucă de cocos pe cap şi masând cu mişcări circulare. Aroma naturală de nucă de cocos are un efect extraordinar, calmându-vă şi reducând nivelul stresului acumulat.
24. Digestie uşoară – grăsimile saturate din uleiul de cocos au proprietăţi anti-bacteriene şi ajută la ţinerea sub control a paraziţilor şi fungilor care cauzează indigestii şi alte probleme, cum ar fi sindromul colonului iritabil. Grăsimile din uleiul de cocos ajută la absorbţia vitaminelor, mineralelor şi amino-acizilor, redându-vă starea de sănătate şi senzaţie de bine pe care v-o doriţi.
25. Metabolism – s-a dovedit că uleiul din nucă de cocos stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte funcţionarea tiroidei şi creşte nivelul de energiei, iar toate vă ajută să scăpaţi de kilogramele nedorite şi să creşteţi masa musculară.
26. Sângerări nazale – uleiul de cocos poate preveni sângerările nazale care sunt cauzate de sensibilitatea la condiţiile climatice extreme, cum ar fi căldura sau frigul la niveluri maxime. Sângerările apar atunci când mucoasa nazală se usucă din cauza aerului prea rece sau prea uscat, pierzându-şi elasticitatea, ceea ce duce la spargerea capilarelor. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, aplicaţi ulei de cocos în nas. Puneţi ulei de cocos pe deget, apoi aşezaţi-vă la orizontală şi masaţi cu degetul mucoasa nazală. Acest lucru va ajuta la fortifierea şi protejarea capilarelor din nas. Luaţi şi un supliment de vitamina C, ca adjuvant în prevenirea sângerărilor nazale.
27. Mamele care alăptează pot consuma 3 ½ linguri de ulei de cocos pe zi, pentru a-şi creşte secreţia de lapte.
28. Ajută la scăderea în greutate şi la controlarea poftelor de orice fel.
29. Ajută la menţinerea glicemiei la un nivel stabil şi/sau ajută la controlarea poftelor la persoanele cu diabet.

Probleme de sănătate pe care uleiul de cocos le calmează sau chiar le vindecă atunci când este administrat în cure interne
30. Eczemă – pe lângă administrarea internă, administrarea externă poate remedia afecţiunea, în anumite cazuri.
31. Probleme dermatologice
32. Ciuperca piciorului
33. Bufeuri
34. Hemoroizi cu sângerare (se poate aplica extern, de două ori pe zi)
35. Sindromul HIV-SIDA
36. Păduchi de cap
37. Calmarea durerilor/crampelor şi reducerea sângerării excesive în timpul menstruaţiei
38. Migrene (cu administrare regulată)
39. Mononucleoză
40. Paraziţi intestinali
41. Aftă bucală
42. Calmarea durerilor de fiere
43. Adjuvant în anumite cazuri de hipotiroidie (analizele au arătat că funcţionarea glandei tiroide a revenit la niveluri normale)
44. Supliment energetic
45. Piele uscată şi descuamată
46. Poate calma refluxul gastric şi indigestia atunci când este administrat la fiecare masă
47. Funcţionare defectuoasă a glandelor suprarenale
48. Alzheimer
49. Helicobacter pylori
50. Candida albicans
51. Astm, chiar şi la copii
52. Autism
53. Colesterol – ajută la restabilirea nivelului raportului între HDL (“colesterolul bun”) şi LDL (“colesterolul rău”) la persoanele cu colesterol ridicat
54. Oboseală cronică
55. Probleme circulatorii/senzaţie permanentă de frig
56. Întărirea sistemului imunitar
57. Claritate mentală
58. Depresie
59. Ajută la calmarea inflamaţiilor în boala Crohn 

Probleme de sănătate pe care uleiul din nucă de cocos le calmează sau chiar le vindecă, atunci când este aplicat local
60. Micoza piciorului (“piciorul de atlet”)
61. Dureri de spate/muşchi tensionaţi
62. Ulceraţii
63. Acnee
64. Celulită
65. Herpes (cu aplicare locală şi administrare internă)
66. Negi genitali (cu aplicare locală timp de 6 săptămâni, şi efectuare de clisme de două ori pe zi, înfuncţie de localizarea negilor)
67. Vindecarea după operaţia de circumcizie – deşi personal sunt împotriva circumciziei, studiile arată că uleiul de cocos ajută foarte bine la vindecare.

Gătit
68. Utilizaţi raportul de 1:1 atunci când folosiţi ulei de cocos pentru a înlocui alte uleiuri/untul din reţete.
69. În formă solidă, este un excelent înlocuitor pentru unt/margarină/untură/ulei de palmier atunci când doriţi să ungeţi tăvile sau să obţineţi cruste delicioase pe plăcinte etc.
70. În formă lichidă, înlocuieşte diverse uleiuri folosite la copt, gătit sau la sotat.
71. Supliment nutritiv – poate fi adăugat la sucurile de fructe (după ce a fost topit în prealabil).

Alte utilizări
72. Insectifug – amestecaţi ulei de cocos cu ulei de mentă şi masaţi pielea expusă atacului insectelor. Amestecul va ţine insectele la distanţă, mai bine decât orice produs care conţine substanţe chimice periculoase! De asemenea, este de o mie de ori mai sigur.
73. Poate fi administrat câinilor şi pisicilor de casă, pentru o stare generală de bine. Adăugaţi o lingură de ulei de cocos în castronelul cu apă al animalului, în fiecare zi.
74. Îndepărtează etichetele adezive – amestecaţi părţi egale de ulei de cocos şi bicarbonat de sodiu, până obţineţi o pastă. Aplicaţi pasta pe zona “lipicioasă” şi lăsaţi să acţioneze câteva minute. Frecaţi zona folosind o periuţă de dinţi veche sau partea abrazivă a unui burete de vase.
75. Îndepărtează guma de mestecat din păr – aplicaţi câteva picături de ulei de cocos peste guma de mestecat lipită în păr, lăsaţi să acţioneze aproximativ 30 de minute, apoi “frământaţi” guma de mestecat cu vârfurile degetelor. Nimic mai simplu! Veţi reuşi să o scoateţi cu mare uşurinţă!
76. Polish pentru mobilă – amestecaţi ulei de cocos cu câteva picături de suc de lămâie şi lustruiţi mobilierul din lemn. Totuşi, este recomandat să testaţi mai întâi amestecul într-o parte neexpusă a mobilei, pentru a vă asigura că amestecul funcţionează aşa cum vă doriţi.
77. Polish pentru obiecte din bronz – tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi puţin ulei de cocos pe o lavetă din bumbac şi să ştergeţi statuile sau alte obiecte din acest metal. Ajută la curăţare şi redă strălucirea culorii naturale a bronzului.
78. Întreţinerea tobelor din piele de animal.
79. Întreţinerea ustensilelor de gătit.
80. Ajută la înmuierea şi curăţarea produselor din piele.
81. În final, ultima dar nu și cea mai puțin importantă, se referă la utilizarea cu numărul 81: folosirea uleiului de cocos pentru gătit, în special pentru prăjit, așadar ca un prețios aliment în bucătărie.

Click aici pentru a vedea toata gama de uleiuri de cocos!

This Post Has 47 Comments

 1. liliana

  Intr-adevar, o prietena mi-a confirmat că l-a testat ca demachiant și a constatat că e mai bun decât orice alt demachiant a folosit vreodată.

  1. Dr-Pronat

   Asa este Liliana, este foarte bun ca demachiant.

 2. nelacucos

  dak rezolva sinumai1/4 din cele scrise inseamna k dak ai in ksa 1 L de ulei ai o farmacie intreaga Multumesc pt informatii

 3. gogoasa

  Mi-a facut mare placere acest articol…avand in vedere ca am inceput de curand sa folosesc uleiul si untul de cocos in special ca masca de par si demachiant si fiinca la varta mea ma ateptam sa nu mai am acnee am cautat si alte metode de a ascapa de ea. tin sa marturisesc ca uleiul de cocos face minuni.

 4. Georgeta

  eu folosesc uleiul de cocos de 2 luni ma simt f bine oboseala a disparut .si nu numai.

  1. anca

   Intern l-ati folosit?Daca da in ce cantitati?

 5. maria

  este exceptional!!!!!!!!!testat pe corpul meu!!!!

  e

 6. Ionita nicolae

  Se poate folosi( uleiul) crud fara fi introdus in alimente ??? Cum ar trebuii luat si care ar fi doza zilnica ?

  1. Dr-Pronat

   Da binenteles ca poate fi folosit crud. Orientativ, dozele zilnice variaza in functie de greutatea corporala de la 1 lingura (11-23 kg) pana la 4 linguri pe zi la persoanele peste 80 de kg. Puteti incepe cu o cantitate mai mica, 1 lingurita sau jumatate de lingura si apoi sa cresteti treptat. Cu toate că uleiul de cocos este sigur, vă recomandam să cunsultați un medic specialist pentru stabilirea dozajului corect.

 7. Cristina

  Da, se poate. De exemplu se poate adauga o lingurita in cafeaua de dimineata. Pentru dureri de gat se poate lua de asemenea o lingurita de ulei topit (caldut) care se inghite incet ca sa se prelinga pe gat sau se poate face un amestec de ulei cu miere si lamaie.

 8. corina

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca cineva a luat acest ulei de cocos pt tratarea ALZHAIMER-ului si daca a avut probleme cu inima in timpul tratamentului.
  Multumesc

  1. Dr-Pronat

   Rudy Tanzi, Ph.D. – presedintele “Consortiului pentru cercetare – Fondul pentru Vindecarea Bolii Alzheimer” si profesor de neurologie la Scoala de Medicina Harvard, SUA, relata referitor la ceasta tema controversata ca Polifenolii din componenta uleiului de nuca de cocos ar putea fi potential folositori in cazul bolii Alzheimer (dar si a altor afectiuni) intrucat actioneaza ca antioxidanti. Antioxidantii ajuta la temperarea efectelor daunatoare ale inflamatiilor (de pilda producerea de radicali liberi), care au un efect atat de distructiv la boala Alzheimer, cat si in cazul altor maladii prezentand degenerarea tesuturilor afectate.

   Un alt motiv posibil in virtutea caruia uleiul de nuca de cocos ar putea fi folositor la boala Alzheimer, se justifica prin continutul sau bogat in “corpuri cetonice” .
   Uleiul virgin din nuca de cocos contine acele grasimi care pot fi convertite in corpuri cetonice, servind astfel ca sursa alternativa de energie pentru creier.
   Corpurile cetonice ar putea potential furniza energie celulelor nervoase si sinapselor in creierul privat de glucoza al pacientilor cu Alzheimer.

   Insa in prezent nu exista un studiu clinic, evaluat de specialisti, asupra eficacitatii uleiului de cocos in tratarea si prevenirea bolii Alzheimer.

   Referitor la cealalta problema, din experienta noastra uleiul de cocos nu are efecte adverse.

 9. VreauSăȘtiu

  cum se foleoseste ca insecticid lA ANIMALELE de companie ? Multumesc ! 🙂

 10. Silvia

  Buna ziua!Am aflat despre uleiul de cocos de la o prietena si am ramas mirata cat de benefic este in tratarea atator afectiuni.Intrebarea mea este:In cazul bolilor cardiovasculare care ar fi doza acestui ulei,pentru ca am citit ca nu poate fi consumai in cantitati mari.Sunt interesata de raspunsul dumneavoastra deoarece sotul are aceste probleme si sa ingrajat in ultima perioada.Cred ca urmand o cura cu acest ulei de cocos va reusi si sa slabeasca si sa aiba imunitatea marita.Astept din partea dumneavoastra un raspuns.Va multumesc!

  1. Dr-Pronat

   Din studiile si informatiile disponibile nu exista o doza maxima.

 11. Rodica

  Ce cantintate de ulei de cocos se foloseste dimin pe stomacul gol pentru tratarea Helycobacter Pylori ? Ma puteti va rog ajuta? Cum ar trebui consumat incat sa elimine bacteria, si cum se poate evita starea de voma de dupa, poate aveti vreo sugestie?

  1. istode marieta

   D na Rodica va rog sa mi spune ti daca uleiul de cocos a dat rezultate bune in tratarea helicobacter. Va multumesc.

 12. mariana

  Se cunosc, cazuri, de vindecare in psoriazis,cu aceste produse

  1. Dr-Pronat

   Din informatiile noastre uleiul de cocos este un produs indicat pentru aceasta afectiune insa, tratamentul este individual si poate consta în mai multe
   proceduri indicate doar de către medicul specialist.

 13. mariana

  Cum se folosesc,aceste produse in tratarea psoriazisului

  1. Dr-Pronat

   Acizii grasi din uleiul din nuca de cocos lupta impotriva proceselor inflamatorii avand proprietati purificatoare.Uleiul de cocos intradevar
   este indicat pentru aceasta afectiune insa tocmai datorita proprietatilor antiinflamatoare, regenerante si de hidratare. Se maseaza zonele care se doresc a fi protejate
   pana cand intra in piele.

 14. cristian

  buna ziua! as vrea sa stiu de care ulei de cocos ar trebui sa folosesc pentru tenul cu acnee: inodor, cel solid, cel lichid…? mentionez ca sunt femeie ,dar folosesc adresa de email al sotului.multumesc!

  1. Dr-Pronat

   In primul rand uleiul de cocos se solidifica la temperaturi sub 25 de grade iar peste 25 de grade acesta devine lichid.
   Acest fenomen este absolut normal si nu afectează în nici un fel calitatile uleiului de cocos.
   Referitor la ce fel de ulei de cocos sa folositi, ambele sunt recomandate insa strict pentru uz cosmetic v-as sugera sa il folositi ce cel ecologic, extravirgin.
   http://www.pronat.ro/magazin/cosmetice-nonique/2941-ulei-de-cocos-ecologic-extravirgin-60-ml.html

 15. Horvat Ștefania

  Am tenul acneic … Pot folosi uleiul de cocos pentru tratarea coșurilor ? Dacă da, cum se procedează ? Mulțumesc

  1. Dr-Pronat

   Uleiul de cocos penetreaza foarte usor pielea, contine cantitati importante de vitamina E,
   astfel incat reuseste sa curete porii foarte bine dizolvand substantele care cauzeaza blocarea si inflamarea lor, reduce si calmeaza inflamatiile si iritatiile
   asociate cu acneea si vindeca mai repede orice mici rani cauzate de aceasta. Cat despre aplicare in primul rand trebuie sa curățați tenul foarte bine înainte, de preferat
   să vă spălați pe față cu un săpun natural http://www.pronat.ro/magazin/search.php?search_query=deja+vu&orderby=position&orderway=desc, după care aplicați ulei de cocos masand
   ușor, insistați pe zonele cu puncte negre.

 16. Elisa

  Buna seara,
  am o mare rugaminte.Am luat ulei de cocos de la plafar si va rog sa-mi spuneti cand uleiul este bun de folosit,atunci cand este lichid sau solidificat?Si daca este bun si pt rinita cu singurul simptom si anume uscarea in interiorul narilor f pronuntata pana la durere nas si durere frontala,intre ochi.Cand nasul este umidificat,uscaciunea si durerea dispare dar,doar,pt f scurt timp atunci cand folosesc orice picaturi nazale etc.Doresc sa incerc cu ulei de cocos,dar nu stiu in ce stare e bine de folosit…lichid sau solidificat.Multumesc si speranta ca o sa-mi raspunda cineva pt ca sa scap si eu de durerile care-mi distruge viata!

  1. cruela de vila

   Puteţi sa-l folosiţi oricum, căci in contact cu pielea/mucoasa se fluidifica.

 17. Monica

  Buna Elisa, asa cum scrie si mai sus, uleiul de cocos este solid doar sub 24 de grade. Poti sa il folosesti ca pe un unguent local.
  Pe langa aceasta iti recomand si inhalatii cu saramura preparata cu sare de Himalaya – iti recomand articolul: https://www.dr-pronat.ro/2012/07/24/apa-cu-sare-de-himalaya-saramura-vindecatoare/ sau cu ulei de eucalypt. La mine ambele au dat rezultate.
  Foarte important, trebuie sa verifici umiditatea aerului. Aerul prea uscat iti agraveaza starea. Si eu am avut problema aceasta dar de 2 ani folosesc in dormitor un umidificator cu higrostat incorporat care regleaza automat umiditatea si mai si curata aerul de praf. Exista multe modele pe piata, eu am Boneco 2055D – http://www.pronat.ro/magazin/purificator-aer/133-boneco-2055d-aparat-pentru-purificarea-si-umidificarea-aerului.html

  Sanatate!

 18. Laura

  Buna seara,sufar de colon iritabil si mi-as dori tare mult sa incerc acest tratament cu ulei de cocos.Ma poate indruma cineva va rog? Cum as putea sa-l folosesc? Pe stomacul gol? Combinat cu altceva?,in stare solida s-au lichida? Multumesc

 19. Liliana

  As dori lamuriri de administrare a uleiului in colonul iritabil. Va multumesc anticipat.

 20. nico

  Buna seara!!! Am inteles ca este foarte bun si pentru hemoroizii externi… Cu se folseste si de cate ori pe zi???

 21. FAGARASANU GABRIELA

  ….da am inceput sa folosesc uleiul pentru demachiat si 4 linguri pentru intern…in functi de kilograme…astept urmarile intern,ca demacheant sunt multumita

 22. Aurelian Hroni

  -m-ar interesa de la punctul cu nr.38, tratamentul ,contra MIGRENEI; Cum se va trata, cu administrare regulata, pe cale bucala si in ce cantitate??? – Va multumesc anticipat .

 23. Denisa

  Buna ziua, am o fetita de 5 ani care merge in colectivitate si racesteccam des. Pt stimularea imunitatii cum se admibistreaza pt vasta ei?
  Va mulțumesc!

 24. David

  Stie cineva,e bun si la coxartroza?
  Multumesc

 25. nicole

  In legatura cu ajutarea
  Problemelor autism si alte probleme asemanatoare
  Nu este adevarat
  Este adevarat ca este un ulei dosebit de bun
  Dar nu pt problemele cu care te nasti
  Recomand si Unt de cocos…special pt par si dupa ce stati expusi la soare …

 26. ioana

  Buna ziua as dori sa stiu cum si in in ce cantitati se foloseste uleiul de cocos in metabolism

 27. dany

  as dori sa stiu daca acest unt/ulei de cocos este util in escare de decubit , scleroza multipla si boli ale sistemului circulator?

  in ce cantitate ?

  multumesc

 28. Caty Ludwig

  De astazi,18,mai,2016 am inceput sa consum ulei de cocos.Va rog sa-mi spuneti daca poate afecta vezica biliara care face pietre de doi ani,deja.
  Le-am eliminat de 10 ori prin cura doctorului Moritz…si urmeaza operatia peste o luna…dar nu as vrea sa se agraveze cu pietrele la vezica biliara.
  Sper sa slabesc. A slabit cineva ? Astept confirmari.

 29. Ioana G.

  Se combină cu alimente să nu se simtă grețos? Aveți sugestii de administrare internă?

 30. Monica

  Se poate adauga de exmplu in smootie de fructe, legume sau combinate, in cacao cu lapte sau cafea. Eu adaug in smootie si e foarte OK mai ales in cel de fructe dar depinde si de gustul fiecaruia,

 31. nemet ana

  Pt ciroza hepatica e bun ? Dar pt varice?

 32. daniela

  Buna. As dori sa stiu mai multe despre modul in care trebuie folosit uleiul de cocos in combaterea durerilor menstruale si a sangerarii excesive

 33. mona

  Am cumpărat ulei de cocos in stare lichidă de la farmacie,și după câteva zile sa facut solid. De ce? Mai este bun? Pot sa îl folosesc în continuare pe cale orală? Mulțumesc

 34. Dinu

  Eu mi-am făcut o cremă pt.corp,în care am pus gălbenele,sunătoare și ulei de cocos.Excelentă.O țin la frigider în borcănele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?