Biscuiţi cu mirodenii

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 60 g  Parmesan
  • 4  ouă
  • 60 g  unt lichid, răcit
  • 1 lingură    frunze de cimbru sau de pătrunjel
  • 80 g    făina
  • ¼ linguriţă   sare
  • 1-2 prize    piper negru, proaspăt măcinat

RETETA:

  1. puneţi Parmesanul în oală, mărunţiti 20 sec./treapta 10 şi puneţi-l într-un vas.
  2. curăţiţi oala şi montaţi fluturele de amestecare.
  3. separaţi ouăle.
  4. puneţi albuşurile în oală si bateţi-le ca. 3 min./treapta 4.
  5. adăugaţi gălbenuşul şi untul şi amestecaţi 10 sec./treapta 2.
  6. adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi 10 sec./treapta 2.
  7. întindeţi aluatul gros de-un deget într-o tavă pe hârtie pt. copt şi coaceţi-l în cuptorul preîncălzit. Se lasă la răcit şi se taie în formă de romburi.

Valori nutritive  pe porţie:

  • 1384 kJ/330 kcal
  • grăsimi: 24 g
  • albumine:14 g
  • carbohidraţi: 15 g
  • fibre: 0,8 g
  • colesterină: 266 mg

Temperatura de coacere: 200°

Durata de coacere: ca. 15 min.

Observaţie: Biscuiţii rămaşi pot fi congelaţi.

Variante: Biscuiţii cu cimbru se potrivesc la bulionul cu ciuperci, biscuiţii cu frunză de pătrunjel la supa de vită sau pui

Faci un comentariu sau dai un răspuns?