Flan de gorgonzola

INGREDIENTE:

  • 2 ouă (de 60 g)
  • suc de lămâie
  • 130 g lapte
  • 90 g brânză tip gorgonzola, cremoasă, bucăţi
  • 40 g făină, plus câtă mai e nevoie pentru tapetat formele
  • 200 g spanac proaspăt
  • ½ linguriţă sare
  • unt pentru uns formele
  • 500 g apă

RETETA:

  1. Poziţionaţi fluturele de amestecare.
  2. Separaţi ouăle şi puneţi albuşurile în bol, cu un strop de zeamă de lămâie: bateţi cca. 2 min. /viteza 3 şi jumătate, până când se întăresc. Transferaţi-le într-un castron şi lăsaţi-le să se răcească.
  3. Îndepărtaţi fluturele de amestecare.
  4. Puneţi în bol laptele, brânza, făina şi sarea, fierbeţi 3 min. şi 30 sec. /100º /viteza 2 şi jumătate. Lăsaţi să se răcească până când indicatorul de temperatură ajunge la 50º. Amestecaţi din când în când.
  5. Adăugaţi gălbenuşurile şi amestecaţi 30 sec. /viteza 4.
  6. Adăugaţi această compoziţie în castronul cu albuşurile bătute şi amestecaţi delicat cu spatula. Puneţi apoi compoziţia obţinută în 4 forme individuale unse cu unt şi tapetate cu făină. Dispuneţi-le în recipientul Varoma.
  7. Spălaţi bolul. Turnaţi apă în bol, poziţionaţi Varoma cu formele, fierbeţi 18 min. /Varoma /viteza1.
  8. Scoateţi flanurile din forme cu grijă şi serviţi imediat.

Recomandare: serviţi flanul cu frunze de salată verde. Folosiţi ouă la temperatura camerei pentru ca albuşurile să se întărească.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?