cat-right

Supă cremă de linte cu legume și crutoane!

Supă cremă de linte cu legume și crutoane!

Lintea este o sursă bogată în antioxidanți compuşii care apără celulele organismului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, răspunzători de apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer, minerale dintre care se disting fosforul, fierul, zincul şi magneziul, acid folic care joacă un rol major în producerea materialului genetic de tip ADN şi ARN, în buna funcţionare a sistemului nervos şi a sistemului imunitar.

Pentru supa cremă de linte cu legume aveți nevoie de:

supa de linte

250 g linte ,1 ceapă, 2 morcovi, 1 pătrunjel, țelină rădăcină și tulpini, 2 foi de dafin, sare (de Himalaya), piper, 3 roșii mici, ulei (de măsline sau alt ulei în funcție de preferințe), frunze de pătrunjel.

Preparare:

Lintea se pune la înmuiat cateva ore în apă rece. Legumele tocate mărunt se călesc în ulei ca să își dezvolte aroma, se adaugă lintea, cam 3 litri de apă, foile de dafin, roșiile, sare, piper  după gust.

Se lasă la fiert cât să se înmoaie lintea (legumele fierb mai repede).

Cand totul este fiert, se mixează folosind blenderul sau Thermomixul!

La sfarșit se pun frunzele de pătrunjel tocate.

Pentru crutoane  puteți folosit paine toast din făină de mei brun: se taie cubulețe și se usucă în cuptor.

Pofta bună!

 

 

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: