Polenul de albine este unul dintre cei mai sănătoşi nutrienţi pe care natura îi  pune la dispoziţie. Este folosit de mii de ani ca medicament iar majoritatea nutriţioniştilor vorbesc de el ca de un adevărat miracol .
Polenul, se găseÅŸte în florile care au înflorit sau sunt îmbobocite, dar pe cale să se deschidă. Albinele îl adună pe picioruÅŸe ÅŸi îl transportă din floare în floare, pe măsură ce caută nectar. Acestea secretă în polen nectar ÅŸi enzime speciale , formând ceea ce cunoaÅŸtem ca ‘polenul de albine’.
Este foarte bogat în vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), antioxidanţi, inclusiv betacaroten, vitamina C şi vitamina E, acid folic, provitamina A.
Din compoziţia polenului putem enumera: calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod, 55% carbohidraţi, 35% proteine, 3% vitamine şi minerale, 2% acizi graşi şi 5% alte substante nutritive.
Polenul reprezintă o sursă excelentă de proteine pentru vegetarieni, fiind  bogat  în aminoacizi esenţiali. 30 de grame de polen aduc organismului aproximativ 28 de calorii. Din aceste 30 de grame, 7 grame sunt carbohidraţi, 15% este lecitină, 25% proteine de cea mai bună calitate.
Polenul de albine se găseşte pe rafturile multor plafare şi chiar farmacii, atât sub formă naturală, praf, cât şi în diverse combinaţii, sub formă de loţiuni indicate în tratarea dermatitei, a erupţiilor bebeluşilor sau ca tratament complemar  în terapiile împotriva astmului, alergiilor etc.
Ca si beneficii menţionăm
– Ameliorează digestia – reglează tranzitul intestinal
– ÃŽntăreÅŸte sistemul imunitar
– Detoxifică organismul;
– Ameliorează circulaÅ£ia sanguină;
– Reduce nivelului colesterolului;
– Reduce efectele secundare ale chimioterapiei;
Dacă v-a plăcut acest articol v-ar putea interesa:
Lăsați un comentariu