cat-right

Rețetă de clătite/lipie din hrișcă cu chimen și ceai Yogi Himalaya

Recomandată pentru cunoscători și pentru cei interesați de un preparat fără gluten și 100% vegan.
Timp de preparare: 14 minute

Ingrediente

200 gr făină de hrișcă

400 ml apă fierbinte

8 pliculețe din ceaiul YOGI TEA HIMALAYA

8 prize de chimen, preferabil negru

4 lingurițe ulei de cocos

sare după gust

poz¦ 1a

Ingrediente

Preparare:

Plicurile de ceai se pun în cei 400 ml de apă fierbinte și se lasă a infuzat până apa devine călduță.

Se amestecă într-un vas făina de hrișcă cu ceaiul rezultat și se amestecă bine cu telul.

Se pune ulei în tava încinsă și o priză de chimen.

Se toarnă un sfert din compoziția obținută, se întinde și se mai adaugă o priză de chimen.

Se coace câteva minute apoi se întoarce încă câteva minute pe partea cealaltă.

poz¦ 2b

Mod de preparare

Alternativ
Plicurile de ceai se pun în cei 400 ml de apă fierbinte și se lasă a infuzat până apa devine călduță.
Se amestecă într-un vas făina de hrișcă cu uleiul, chimenul , sarea și cu ceaiul rezultat și se amestecă bine cu telul.
Pentru coacere se va folosi aparatul special de făcut clătite UNOLD de la Pronat.

Se toarnă compoziția în farfuria specială.

Se îmbibă plita de teflon direct în compoziție și se coace câteva minute, apoi se întoarce pa partea cealaltă.

Se repete operația pentru fiecare clătită/lipie în parte, rezultă aproximativ 10 clătite/lipii subțiri.

poz¦ 3

Alternatv puteţi folosi aparatul pentru clătite Unold de la Pronat

 

 

 

 

poz¦ 4

Aparatul special de făcut clătite UNOLD de la Pronat.

Servirea

Practic se pot consuma ca atare, în loc de pâine, însă pot fi combinate nelimitat, precum pâinea, în nenumărate combinații.

Doar orientativ, pot fi folosite ca și clătite cu gem, creme tartinabile sau brânzeturi, dar si ca lipie pentru diferite tochituri sau salată

poz¦ 5

Servire

În imagine, noi am savurat lipia din hrișcă cu tocană de mistreț și sote de spanac cu smântână. Toate înfășurate în delicioasa lipie. Vă asigurăm că ceva mai special nu am mâncat demult….

poz¦ 2

Lipie din hrișcă cu tocană de mistreț și sote de spanac cu smântână.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: