Ingrediente:
Mod de preparare:
1. Puneţi la fiert apa.
2. Cand a dat in clocot, adăugaţi nautul înmuiat şi clătit în apa rece. Lăsaţi-l să fiarbă la foc mic pentru 1,20 ore.
3. În acest timp puneţi într-un wok ulei de măsline, ceapa şi usturoiul tocate şi lăsaţi 1-2 minute la înăbuşit.
4. Când năutul este fiert strecuraţil ; nu uitaţi să păstraţi un pahar din apa în care a fiert, pentru că veţi avea nevoie mai târziu.
5.Pasaţi o parte din năut
6. Peste năut, adăugaţi şi pătrunjelul, piperul, menta, coriandru, ulei de măsline şi pasaţi din nou.
7. Într-un bol mare puneţi toată cantitatea de năut pasată, usturoiul şi ceapa înăbuşită, amestecaţi si modelaţi chifteluţe pe care le rostogoliţi prin susan.
8.Chiftelele obţinute le puneţi în tavă, pe o hârtie de copt unsă cu ulei şi le introduceţi în cuptorul preîncălzit. Le lăsaţi în cuptor timp de 35 minute la o temperatură de 170 grade Celsius.
Lăsați un comentariu