cat-right

Chifteluţe de năut cu susan la cuptor

 

2031

Chifteluţe de năut cu susan la cuptor

Ingrediente:

  • 400 gr năut lăsat la înmuiat peste nopate
  • sare neiodată după gust
  • 5 fire ceapă verde tocată
  • 3 fire usturoi verde tocat
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 120 ml apă în care a fiert năutul
  • 2 linguriţe mentă mărunţită uscată sau proaspată
  • 1/2 linguriţă coriandru
  • 3 linguri ulei măsline
  • 9 linguri susan pentru a acoperi chiftelele

Mod de preparare:

1. Puneţi la fiert apa.

2. Cand a dat in clocot, adăugaţi nautul înmuiat şi clătit în apa rece. Lăsaţi-l să fiarbă la foc mic pentru 1,20 ore.

3. În acest timp puneţi într-un wok ulei de măsline, ceapa şi usturoiul tocate şi lăsaţi 1-2 minute la înăbuşit.

4. Când năutul este fiert strecuraţil ; nu uitaţi să păstraţi un pahar din apa în care a fiert, pentru că veţi avea nevoie mai târziu.

5.Pasaţi o parte din năut

6. Peste năut, adăugaţi şi pătrunjelul, piperul, menta, coriandru, ulei de măsline şi pasaţi din nou.

7. Într-un bol mare puneţi toată cantitatea de năut pasată, usturoiul şi ceapa înăbuşită, amestecaţi  si modelaţi chifteluţe pe care le  rostogoliţi prin susan.

8.Chiftelele obţinute le puneţi  în tavă, pe o hârtie de copt unsă cu ulei şi le  introduceţi în cuptorul preîncălzit. Le lăsaţi în cuptor timp de 35 minute la o temperatură de 170 grade Celsius.

 

Share Button

Niciun răspuns la “Chifteluţe de năut cu susan la cuptor”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Năut, proteină vegetală de calitate - […] Chifteluţe de năut cu susan la cuptor […]

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: