cat-right

Află secretul sucului de afine negre!

Afinele negre, numite şi merişoare, au două însuşiri benefice majore pentru sănătatea omului, şi anume: 1. previn infecţiile în organism 2. protejează organismul de bolile cronice, în primul rând de cele cardiovasculare, prin conţinutul foarte mare de antioxidanţi. Consumul a 250 ml suc de afine negre pe zi, luat în 2-3 reprize, împiedică bacteriile patogene să se fixeze în organism, acţiunea durând circa 10 ore.

Suc de afine

Suc de afine

Astfel, consumul de afine negre, indiferent sub ce formă (fruct crud sau deshidratat, suc, sos etc.), este bine să se facă în mai multe reprize. Capacitatea afinelor negre de a preveni aderarea bacteriilor patogene la nivelul diferitelor organe are implicaţii foarte importante. Ajutând organismul să-şi menţină sănătatea, consumul de afine roşii scade numărul de infecţii şi prin aceasta reduce dozele de antibiotice, o problemă globală de sănătate. Afinele negre conţin şi nivele ridicate de vitamina A şi C care, în combinaţie cu pigmentul antocianina, îmbunătăţesc acuitatea vizuală, circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi la nivelul sistemului nervos şi pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasă, glaucomul, miopia etc. Aceste efecte benefice sunt datorate antocianinelor, care ajută la protejarea ţesuturilor retinei împotriva radicalilor liberi. Vitaminele şi nutrienţii din afine sunt eficiente şi împotriva oboselii ochilor sau a „orbirii pe timp de noapte”. Substanţele conţinute în afinele negre protejează organismul împotriva infecţiilor având în acelaşi timp şi o acţiune antiinflamatoare, luptând cu succes împotriva infecţiilor tractului urinar – precum cistita. Sucul de afine negre conţine substanţe – „antibiotic” numite proantocianidine care anihilează colibacilii, principalele bacterii care cauzează infecţiile urinare. Proantocianidinele nu permit bacteriilor menţionate mai sus să modifice structura celulelor aflate pe mucoasa tractului urinar şi le elimină din organism. Supranumite „insulina verde”, afinele negre nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentratie scăzută de zahăr şi datorită proprietăţilor sale ajută la scăderea nivelul de zahar din sânge.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: