INGREDIENTE (4 persoane):
- 4 felii de rasol de viţel (700g)
- făină
- 1 şalotă (sau 1 ceapă mică)
- 40 g ulei de măsline extravirgin
- 10 g unt
- 100 g vin alb sec
- sare, piper după gust
- 50 g apă sau 50 g supă de carne
- 1 porţie de gremolada (coajă de lămâie rasă, pătrunjel şi usturoi)
REŢETA:
- Daţi feliile de rasol prin făină, pe ambele părţi, scuturându-le pentru a îndepărta excesul de făină
- Tocaţi şalota 5 sec/viteza 7. Adăugaţi uleiul, untul şi feliile de carne, prăjiţi 5 min/Varoma/invers/viteza lingură . Întoarceţi carnea pentru a se prăji pe ambele părţi.
- Potriviţi de sare şi piper, adăugaţi apa sau supa de carne, continuaţi fierberea 40 min/100º/invers/viteza lingură .
- Stingeţi cu vin. Continuaţi fierberea încă 5 min/Varoma/invers/viteza lingura, fără păhărelul de măsurare.
- Adăugaţi gremolada: 3 min/100º/invers/viteza lingură. Serviţi cu risotto alla milanese.
Recomandări: Prăjiţi o bucată de ţelină, morcov, ceapă cu ulei. Puneţi carnea, înăbuşiţi, stingeţi cu vin şi adăugaţi o cutie de roşii tăiate bucăţi. Pentru modul de preparare, vedeţi mai sus. Dacă doriţi, înlocuiţi gremolada cu amestec pentru gratin.
Valori nutritive /100 g /porţie
Valoare energetică 134 kCal 362 kCal
Proteine 10,8 g 30 g
Lipide 5,1 g 14,1 g
Glucide 10 g 27,8 g
Lăsați un comentariu