cat-right

Ossibuchi alla milanese

 

 

 

INGREDIENTE (4 persoane):

  • 4  felii de rasol de viţel (700g)
  • făină
  • 1  şalotă (sau 1 ceapă mică)
  • 40 g ulei de măsline extravirgin
  • 10 g unt
  • 100 g vin alb sec
  • sare, piper după gust
  • 50 g apă sau 50 g supă de carne
  • 1 porţie de gremolada (coajă de lămâie rasă, pătrunjel şi usturoi)

REŢETA:

  1. Daţi feliile de rasol prin făină, pe ambele părţi, scuturându-le pentru a îndepărta excesul de făină
  2. Tocaţi şalota 5 sec/viteza 7.  Adăugaţi uleiul, untul şi feliile de carne, prăjiţi 5 min/Varoma/invers/viteza lingură  . Întoarceţi carnea pentru a se prăji pe ambele părţi.
  3. Potriviţi de sare şi piper, adăugaţi apa sau supa de carne, continuaţi fierberea  40 min/100º/invers/viteza lingură .
  4. Stingeţi cu vin. Continuaţi fierberea încă 5 min/Varoma/invers/viteza lingura,  fără păhărelul de măsurare.
  5. Adăugaţi gremolada: 3 min/100º/invers/viteza lingură. Serviţi cu risotto alla milanese.

Recomandări: Prăjiţi o bucată de ţelină, morcov, ceapă cu ulei. Puneţi carnea, înăbuşiţi, stingeţi cu vin şi adăugaţi o cutie de roşii tăiate bucăţi. Pentru modul de preparare, vedeţi mai sus. Dacă doriţi, înlocuiţi gremolada cu amestec pentru gratin.

Valori nutritive        /100 g         /porţie

Valoare energetică    134 kCal       362 kCal

Proteine                           10,8 g               30 g

Lipide                                  5,1 g             14,1 g

Glucide                                10 g             27,8 g

 

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: