INGREDIENTE:
- 250 g linte
- 200 g   costiţă, în buc.
- ½ fir   praz, în buc.
- 1   morcov, în buc.
- 200 g   cartofi, în buc.
- 700 g   apă
- 2 cubuleţe supă de carne sau zarzavat
- 30 g   oţet
- 2   cârnăciori fierţi, în felii
REÅ¢ETA:
- înmuiaţi lintea cu o seară înainte în ca. ¾ l apă.
- puneţi costiţa în oală şi mărunţiţi 3-5 sec./treapta 8.
- adăugaţi prazul şi morcovul şi mărunţiţi 5 sec./treapta 5.
- adăugaţi lintea cu apa în care s-a înmuiat, cartofii, apa şi cubuleţele de supă şi gătiţi 20 min./100°/invers/treapta 1.
- adăugaţi oţetul şi cârnăciorii şi gătiţi mai departe 4 min./100°/invers/treapta 1.
Variante:
- se poate garnisi cu ceapă prăjită.
- puteţi folosi şi linte roşie sau galbenă, care nu trebuie înmuiate înainte. Adăugaţi însă suplimentar 500 g apă, fiindcă nu aveţi apa de la înmuiat.
Lăsați un comentariu