cat-right

Sos Aioli

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 25 g muştar, mediu
  • ½ linguriţă   sare
  • 1 priză piper
  • 250 g ulei

RETETA:

  1. Puneţi usturoiul în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5.
  2. Adăugaţi oul, muştarul, sarea şi piperul şi amestecaţi 10 sec./ treapta 5.
  3. Reglaţi pe treapta 3,5 şi lăsaţi să curgă lent uleiul prin orificiul capacului, fără să daţi jos paharul gradat.

Observaţie: Ouăle şi uleiul trebuie să aibă temperatura de cameră când le preparaţi.

Valori nutritive (pe porţie):

  • 2429 kJ/580 kcal
  • grăsimi: 64 g
  • proteine: 2 g
  • carbohidraţi: 1 g
  • fibre: 0,1 g
  • colesterină: 55 mg

Variantă: Puteţi adăuga boia de ardei, ca să obţineţi o culoare roşiatica şi să aibă un gust mai picant.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: