INGREDIENTE (4 porţii):
- 3 căţei de usturoi
- 1 ou
- 25 g muştar, mediu
- ½ linguriţă sare
- 1 priză piper
- 250 g ulei
RETETA:
- Puneţi usturoiul în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5.
- Adăugaţi oul, muştarul, sarea şi piperul şi amestecaţi 10 sec./ treapta 5.
- Reglaţi pe treapta 3,5 şi lăsaţi să curgă lent uleiul prin orificiul capacului, fără să daţi jos paharul gradat.
Observaţie: Ouăle şi uleiul trebuie să aibă temperatura de cameră când le preparaţi.
Valori nutritive (pe porţie):
- 2429 kJ/580 kcal
- grăsimi: 64 g
- proteine: 2 g
- carbohidraţi: 1 g
- fibre: 0,1 g
- colesterină: 55 mg
Variantă: Puteţi adăuga boia de ardei, ca să obţineţi o culoare roşiatica şi să aibă un gust mai picant.
Lăsați un comentariu