cat-right

Quiche Lorraine

 

 

 

INGREDIENTE:

Aluat:

  • 200 g   făină
  • 100 g   unt moale, în bucăţi
  • 50 g   apă
  • ½ linguriţă sare

Strat de pus deasupra:

  • 200 g   slănină cu şuncă (bacon), în felii
  • 200 g   Gouda, în buc.
  • 3   ouă
  • 200 g   smântână fermentată
  • ¼ linguriţă piper
  • 2 prize   sare
  • 1 priză  nucşoară

RETETA:

Aluat:

  1. puneţi toate  ingredientele de aluat în oală şi prelucraţi-le 1 min. /treapta 2.
  2. puneţi aluatul într-o tavă unsă de Quiche sau de tort ( Ø 26 cm ), se apasă bine pe fundul tăvii şi se trage ca. 2 cm în sus pe margine. Aluatul se perforează cu o furculiţă în câteva locuri şi se precoace în cuptor 15 minute.

Strat pus deasupra:

  1. puneţi şunca-slănină în oală, mărunţiţi 5 sec./treapta 5 şi răsturnaţi-o într-un castron.
  2. puneţi Gouda în oală şi mărunţiţi 8 sec./treapta 4.
  3. adăugaţi ouăle, smântâna, piperul, sarea şi nuca şi amestecaţi totul 15 sec./treapta 2.
  4. după expirarea perioadei de precoacere distribuiţi şunca-slănină mărunţită pe aluat, peste care se toarnă pasta de ouă şi se coace în cuptorul preîncălzit.

Valori nutritive (1 porţie):

  • 3446 kJ/823 kcal
  • grăsimi: 59 g
  • proteine: 35 g
  • carbohidraţi: 37 g
  • fibre: 2 g
  • colesterină: 373 mg

Temperatura de coacere: 180°

Durata de coacere: Se precoace 15 min. şi apoi încă 35 min

Observaţie: Gustare rapidă lângă bere şi vin.


Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: