cat-right

Piure de cartofi

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 1000 g cartofi făinoşi, curăţaţi, tăiaţi în bucăţi
  • 280 g apă
  • 1½ linguriţă   sare
  • 30 g unt
  • 2 prize nucşoară
  • 180 g lapte

REŢETA:

  1. Puneţi cartofii, sarea şi apa în oală şi fierbeţi ca. 25 min./100°/treapta 1.
  2. Goliţi apa, adăugaţi untul, nuca şi laptele şi amestecaţi cu ajutorul spatulei 15-20 sec./treapta 4.

Variante:

  • Pentru un piure mediteranean se adaugă în loc de sare, unt şi nucşoară,  20 g ulei de măsline şi 30 g Parmesan, după fierbere. Puteţi adaugă şi 1 buc. ţelină, morcov sau câteva bucheţele de broccoli în oală, împreună cu cartofii.
  • În cazul în care doriţi prepararea reţetei pentru două   persoane, înjumătăţiţi cantităţile, însă în loc de 140 g de apă, folosiţi 160 g. Timpul de fierbere se scurtează cu 1 minut.

Valori nutritive:

  • 1105 kJ/263 kcal
  • grăsimi: 8 g
  • proteine: 7 g
  • carbohidraţi: 39 g
  • fibre: 5,6 g
  • colesterină: 23 mg
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: