cat-right

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 2 litri de ciorba):

  • 4, 1 l apa
  • 250 – 300 g fasole boabe
  • 20 g ulei
  • 2 cepe
  • 300 g ciolan afumat
  • 2 morcovi mici
  • 3 foi de dafin
  • 2 frunze busuioc proaspat
  • 100 g bulion
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 100 g smantana
  • 1 lingura sare

REŢETA:

  1. Puneti fasolea la înmuiat in 500 g apa cu o seara inainte.
  2. Puneți in bol 1,8 l apa si fasolea. Gatiti 30 min / varoma / invers / viteza 1. Varsati prima apa strecurand fasolea prin cosul de innabusire. 
  3. Adaugati uleiul si ceapa. Maruntiti 5 sec / viteza 5. Caliti ceapa 3 min  / 100 grade / viteza 1.
  4. Puneți in bol 1,8 l apa si carnea portionata (daca osul este prea mare si acesta trebuie taiat sau indepartat de tot). Gatiti 10 min / varoma / invers / viteza 1.
  5. Adaugati fasolea,  morcovul taiat rondele, foile de dafin si busuiocul. Gatiti 30 min / 100 grade / invers / treapta lingura .
  6. Adaugati bulionul, boiaua dulce si iute, sarea si smantana amestecata anterior cu 1 polonic de ciorba fierbinte si gatiti 10 min / 100 grade / invers / viteza 1.
  7. Serviti cu salata de ceapa rosie.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: