cat-right

Chifteluţe cu sos de curry

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 1 şalotă sau ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • ½ chiflă tare, înmuiată şi bine stoarsă
  • 600 g carne de vită tocată
  • 1 ou
  • sare
  • ½ linguriţă piper
  • ½ linguriţă maghiran
  • 1 linguriţă muştar
  • 600 g ardei (galbeni, roşii, verzi), în fâşii late de ca. 1 cm
  • 1000 g apă
  • 280 g orez, spălat

Sos curry:

  • 40 g unt
  • 40 g făină
  • 500 g lichid de la gătiti (completat eventual cu apă)
  • 1 cubuleţ supă de găină
  • 2 linguriţe curry
  • 2 prize piper
  • 1 prize zahăr
  • 10 g zeamă de lămâie
  • 100 g smântână fermentată

RETETA:

  1. Puneţi şalota (ceapa) şi usturoiul în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5.
  2. Puneţi chifla, carnea tocată, oul, 1 linguriţa sare, piperul, maghiranul şi muştarul în oală şi amestecaţi cu ajutorul spatulei 2 min/invers/treapta 3. Formaţi 12 chifteluţe din această pastă şi puneţi-le în Varoma.
  3. Puneţi ardeii peste chifteluţe în Varoma şi în fundul interschimbabil Varoma.
  4. Clătiţi oala, puneţi apă şi 1 linguriţă de sare.
  5. Puneţi orezul în coşul de înăbuşire şi agăţaţi-l în oala robotului. Montaţi Varoma, gătiţi 28 min./Varoma/treapta 1 şi lăsaţi totul la cald.
  6. Goliţi oala robotului şi captaţi apa de la gătit.

Sos curry:

  1. Montaţi fluturele de amestecare
  2. Puneţi untul în oală şi topiţi-l 1 min./100°/treapta 1.
  3. Adăugaţi făina şi amestecaţi 2 min./100°/treapta 2.
  4. Adăugaţi lichidul de la gătit, cubuleţul de supă, curry, piperul, zahărul şi zeama de lămâie şi gătiţi 3 min./100°/treapta 2.
  5. Adăugaţi smântâna şi mai încălziţi odată 1 min./100°/treapta 3.

Valori nutritive (pe porţie):

  • 3393 kJ/810 kcal
  • grăsimi: 39 g
  • proteine: 40 g
  • carbohidraţi: 72 g
  • fibre: 7,3 g
  • colesterină: 193 mg
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: