cat-right

Salată siciliană

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 400 g ceapă roşie
  • 50 g oţet roşu
  • 1000 g creveţi proaspeţi
  • 1 lămâie tăiată felii
  • 1000  g apă
  • puţină sare
  • 400 g roşii cherry, tăiate jumătăţi

Pentru asezonat

  • 20 g pătrunjel, doar frunzele
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă de sare
  • piper alb, după dorinţă

RETETA:

Salata

  1. Puneţi într-un castron ceapa tăiată rondele fine, stropiţi-le cu oţet.
  2. Îndepărtaţi carapacea creveţilor fără a îndepărta şi capul şi scoateţi intestinul. Aşezaţi-le în recipientul Varoma împreună cu trei felii de lămâie.
  3. Turnaţi în bol apă cu puţină sare şi o felie de lămâie, poziţionaţi Varoma şi fierbeţi 15 min. /Varoma /viteza 1. aşezaţi creveţii pe o farfurie, îndepărtaţi-le capul şi daţi deoparte.
  4. Scurgeţi ceapa de oţet şi puneţi-o în tava Varoma. Puneţi tava, poziţionaţi Varoma şi fierbeţi 5 min. /Varoma /viteza 1.
  5. Puneţi ceapa pe un platou de servit, adăugaţi roşiile cherry şi la urmă creveţii.

Asezonarea

  1. Spălaţi şi uscaţi bolul.
  2. Puneţi în bol pătrunjelul şi usturoiul, tocaţi 5 sec. /viteza 7. presăraţi acest amestec peste creveţi, roşii şi ceapă.
  3. Stropiţi cu ulei, săraţi, piperaţi, decoraţi cu câteva felii de lămâie, serviţi rece sau la temperatura camerei.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: