cat-right

Miel cu spanac

 

 

 

INGREDIENTE (6-8 persoane):

  • Coaja de la o lamaie
  • 1 1/2 lingura de ulei
  • 1 kg omoplat de miel, portionat, taiat in bucati de 3cm
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare, decojita si taiata in sferturi
  • 2 lingurite turmeric macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita piper galben (sau dupa gust)
  • 400 g rosii decojite din conserva
  • 2 cani de supa de vita (sau 2 cani de apa cu 1 cubulet de concentrat carne de vita)
  • 350 g spanac tocat
  • 45 g migdale prajite macinate

RETETA:

  1. Puneti coaja de la lamaie si macinati 20 sec / viteza 9 (oprindu-va la jumatatea timpului pentru a da jos de pe peretii bolului). Puneti deoparte.
  2. Adaugati usturoiul in bol si tocati 10 sec / viteza 9. Reduceti viteza la 5 si adaugati ceapa pentru 5 secunde. Puneti deoparte.
  3. Incalziti ½ din ulei in bol 11/2 min/Varoma/ viteza 1. Adaugati mielul in grup (cate 1/3 deodata) si gatiti 3 min/Varoma/invers/viteza 1 pentru a praji carnea. Puneti deoparte.
  4. Readuceti usturoiul si ceapa in bol impreuna cu condimentele si gatiti pentru 3 min/100 C/viteza 1 1/2.
  5. Adaugati mielul, rosiile (neuscate) si concetratul de supa. Gatiti 100 C, invers, viteza 1 ½ / 60 min fara paharul de masurare (puneti cosul de inabusire deasupra pentru a preveni stropirea). Astfel sosul de va ingrosa. Cu 10 min inainte de a se termina adaugati razatura de lamaie.
  6. Puneti in vasele pentru servire (3 – 31/2 l) peste spanac si amestecati. Amestecati pana spanacul se lasa.
  7. Serviti curry pe orez innabusit cu migdale prajite macinate deasupra.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: