cat-right

Păstrăv cu sos olandez

 

 

 

INGREDIENTE (2 portii):

  • 750 g apă
  • ½ linguriţă sare
  • 350 g cartofi, în bucăţele
  • 2 păstrăvi, evisceraţi şi curăţaţi (puteti folosi si pastrav somonat)
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 350 g legume proaspete (de ex. bucheţele de conopidă, morcovi tăiaţi bucăţi, sparanghel)

Sos olandez

  • 50 g lichid de la gătit
  • 100 g unt, în bucăţi
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă supă instant
  • 10 g zeamă de lămâie
  • ½ linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper

RETETA:

  1. Puneţi apa şi sarea în oală.
  2. Puneţi cartofii în coşul de înăbuşire, agăţaţi-l şi închideţi oala.
  3. Stropiţi păstrăvii cu zeamă de lămâie, condimentaţi cu sare şi piper şi puneţi-i în Varoma.
  4. Puneţi legumele în fundul interschimbabil ( receptorul ) Varoma, aşezaţi Varoma şi gătiţi 30 – 35 min./Varoma/treapta 1. Încercaţi dacă este gata gătit, puneţi peştele, legumele şi cartofii la cald şi captaţi apa de la gătit.

Sos olandez:

  1. Montaţi fluturele de amestecat.
  2. Puneţi toate ingredientele în oală şi încălziţi 6 min./60°/ treapta .

Valoare nutritiva (pe porţie):

  • 3492 kJ/834 kcal
  • grăsimi: 59 g
  • proteine: 41 g
  • carbohidraţi: 32 g
  • fibre: 8,7 g
  • colesterină: 696 mg

Observaţii: Păstrăvii se servesc cu sferturi de lămâie şi legume precum şi cartofi cu sos olandez.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: