INGREDIENTE (4 porţii):
- 60 g Parmesan
- 4 ouă
- 60 g unt lichid, răcit
- 1 lingură frunze de cimbru sau de pătrunjel
- 80 g făina
- ¼ linguriţă sare
- 1-2 prize piper negru, proaspăt măcinat
RETETA:
- puneţi Parmesanul în oală, mărunţiti 20 sec./treapta 10 şi puneţi-l într-un vas.
- curăţiţi oala şi montaţi fluturele de amestecare.
- separaţi ouăle.
- puneţi albuşurile în oală si bateţi-le ca. 3 min./treapta 4.
- adăugaţi gălbenuşul şi untul şi amestecaţi 10 sec./treapta 2.
- adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi 10 sec./treapta 2.
- întindeţi aluatul gros de-un deget într-o tavă pe hârtie pt. copt şi coaceţi-l în cuptorul preîncălzit. Se lasă la răcit şi se taie în formă de romburi.
Valori nutritive pe porţie:
- 1384 kJ/330 kcal
- grăsimi: 24 g
- albumine:14 g
- carbohidraţi: 15 g
- fibre: 0,8 g
- colesterină: 266 mg
Temperatura de coacere: 200°
Durata de coacere: ca. 15 min.
Observaţie: Biscuiţii rămaşi pot fi congelaţi.
Variante: Biscuiţii cu cimbru se potrivesc la bulionul cu ciuperci, biscuiţii cu frunză de pătrunjel la supa de vită sau pui
Lăsați un comentariu