cat-right

Biscuiţi cu mirodenii

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 60 g  Parmesan
  • 4  ouă
  • 60 g  unt lichid, răcit
  • 1 lingură    frunze de cimbru sau de pătrunjel
  • 80 g    făina
  • ¼ linguriţă   sare
  • 1-2 prize    piper negru, proaspăt măcinat

RETETA:

  1. puneţi Parmesanul în oală, mărunţiti 20 sec./treapta 10 şi puneţi-l într-un vas.
  2. curăţiţi oala şi montaţi fluturele de amestecare.
  3. separaţi ouăle.
  4. puneţi albuşurile în oală si bateţi-le ca. 3 min./treapta 4.
  5. adăugaţi gălbenuşul şi untul şi amestecaţi 10 sec./treapta 2.
  6. adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi 10 sec./treapta 2.
  7. întindeţi aluatul gros de-un deget într-o tavă pe hârtie pt. copt şi coaceţi-l în cuptorul preîncălzit. Se lasă la răcit şi se taie în formă de romburi.

Valori nutritive  pe porţie:

  • 1384 kJ/330 kcal
  • grăsimi: 24 g
  • albumine:14 g
  • carbohidraţi: 15 g
  • fibre: 0,8 g
  • colesterină: 266 mg

Temperatura de coacere: 200°

Durata de coacere: ca. 15 min.

Observaţie: Biscuiţii rămaşi pot fi congelaţi.

Variante: Biscuiţii cu cimbru se potrivesc la bulionul cu ciuperci, biscuiţii cu frunză de pătrunjel la supa de vită sau pui

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: