cat-right

Sos de ton

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 6 persoane):

  • 80 g ton în ulei
  • 10 capere desărate
  • 3 fileuri de anchois în ulei
  • o linguriţă de oţet din vin alb
  • un ou întreg
  • un gălbenuş
  • 20 g suc de lămâie
  • sare după gust
  • 300 g ulei de floarea soarelui

REŢETA:

  1. Puneţi în bol tonul, adăugaţi caperele, fileurile de anchois, oţetul, mărunţiţi 10 sec. viteza 7.
  2. Adăugaţi ouăle, sucul de lămâie, sarea, puneţi păhărelul de măsurare şi, cu cuţitul  mixerului în mişcare, la viteza 5, turnaţi uşor uleiul pe capac.

La ce se foloseşte?
Acest sos e indispensabil pentru prepararea viţelului cu sos de ton, dar e ideal şi pentru pregătirea tartinelor sau a pastelor.

Recomandare: Dacă doriţi un sos mai fluid, adăugaţi 30 g supă de carne.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  • kCal 586 / 503
  • proteine 6,5 / 5,6
  • lipide 62,1 / 53,3
  • glucide 0,1 / 0,1
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: