cat-right

Risotto cu variante

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 100 g Parmesan
  • 1 ceapă
  • 35 g ulei de măsline
  • 250 g orez pentru risotto (de exemplu Carnarolli)
  • 150 g vin alb, sec
  • 700 g supă de legume, fierbinte
  • 20 g unt

REŢETA:

  1. puneţi Parmesanul în oală, mărunţiţi 10 sec./treapta 10, goliţi-l într-un castron şi clătiţi oala robotului.
  2. puneţi ceapa în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5.
  3. adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 3 min./100°/treapta 1.
  4. adăugaţi orezul şi înabuşiţi 3 min./100°/invers/treapta 1.
  5. stingeţi cu vin alb şi amestecaţi 5 sec./invers/treapta 2.
  6. adăugaţi supa de legume fierbinte şi gătiţi 22 min./100°//treapta, nu montaţi paharul de măsurare (căpăcelul transparent ).
  7. amestecaţi cu ajutorul spatulei untul şi 20 g din Parmesanul ras. Serviţi imediat şi presăraţi Parmesanul rămas.

Variante:

Pentru un Risotto cu salvie:

  • tăiaţi în felii 10 frunzuliţe de salvie, înăbuşiţi cu risotto şi gătiţi mai departe.

Pentru un Risotto cu rozmarin:

  • 2 linguri de ace de rozmarin se gătesc cu risotto.

Risotto de salvie şi rozmarin se potrivesc bine cu ficat de pui, viţel sau porc, prăjit.

Pentru un Risotto de ciuperci:

  • 20 g hribi ( mânătărci ) uscaţi se înmoaie în apă fierbinte, se storc bine şi se gătesc cu orezul.
  • apa rămasă de la înmuiat se completează cu supa de legume până la 700 g.
  • ca garnitură se prăjesc hribi ( mânătărci ) proaspeţi în ulei de măsline cu usturoi, se asezonează cu sare, piper şi 1 lingură balsamico.

Valori nutritive (pe porţie):

  • valoare energetică: 1991 kJ/476 kcal
  • grăsimi: 22 g
  • proteine: 13 g
  • carbohidraţi: 49 g
  • fibre: 1 g
  • colesterină: 33 mg

 

Observaţie: Folosiţi neapărat orez pentru risotto.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: