cat-right

Pizza cu rucola şi şuncă de parma

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 370 g Mozarella, bucăţi
  • 1 mică    ceapă
  • 1   căţel de usturoi
  • 10 g    ulei
  • 1 cutie    mică de roşii, cojite (cantitate 400 g), bine scurse
  • ½ linguriţă    sare
  • ¼ linguriţă    piper, proaspăt măcinat
  • 50-80 g    rucola, mărunţit brut
  • 2 linguri    frunze de busuioc, rupte
  • 10-12    felii şuncă de parma
  • 30 g    parmesan, bucată întreagă

REŢETA:

  1. preparaţi aluatul de pizza conform reţetei de bază (pag. 70).
  2. puneţi Mozzarella în oală, mărunţiţi-o 3 sec./ treapta 5 şi turnaţi-o   într-un castron.
  3. puneţi ceapa şi usturoiul în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5
  4. adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 3 min./Varoma/treapta 2.
  5. adăugaţi roşiile, sarea şi piperul, amestecaţi 20 sec./treapta 5 şi ungeţi aluatul întins cu această pastă.
  6. presăraţi Mozzarella mărunţită şi coaceţi în cuptorul preîncălzit.
  7. distribuiţi peste pizza coaptă rucola, busuiocul şi şunca de Parma.
  8. radeţi peste toate acestea parmesanul cu cuţitul de cojit economic.

Valori nutritive (pe porţie):

  • valoare energetică 3029 kJ/724 kcal
  • grăsimi: 35 g
  • proteine: 39 g
  • carbohidraţi: 65 g
  • fibre: 4,9 g
  • colesterină: 75 mg

Temperatura de coacere: 250°

Durata de coacere: 15 min.

Observaţii: Arată foarte frumos şi merge rapid şi simplu

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: