cat-right

Pate de măsline

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 8 persoane):

Pentru pate de măsline negre:

  • 300 g măsline negre (coapte în cuptor)
  • 1 căţel de usturoi
  • o linguriţă de oregano
  • sare după gust
  • 90 g ulei de măsline extravirgin

Varianta cu măsline verzi:

  • 300 g măsline verzi
  • 100 g ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • o portocală, coaja
  • un praf de sare
  • o linguriţă de seminţe de mărar

REŢETA:

Pentru pateul de măsline negre:

  1. Scoateţi sâmburii de la măsline
  2. Tocaţi măslinele fără sâmburi şi usturoiul 3 sec. viteza 7 adunaţi cu spatula.
  3. Adăugaţi oregano, sare după gust şi 60 g de ulei, mixaţi 1 min. viteza 4.
  4. Goliţi compoziţia într-un vas de sticlă, acoperiţi cu uleiul rămas şi păstraţi în frigider.

Varianta cu măsline verzi:

  1. Procedaţi la fel, se modifică doar ingredientele, după gust.
  2. Se poate prepara conform primei reţete, înlocuind doar măslinele negre cu cele verzi.

O idee în plus: Acest pateu e foarte bun pentru tartine, dar e se poate folosi şi drept condiment pentru spaghetti.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  • kCal 383 / 191
  • proteine 1,3 / 0,7
  • lipide 41,4 / 20,7
  • glucide 1,2 / 0,6
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: