cat-right

Gnochi alla romana

 

 

 

INGREDIENTE (6 persoane):

  • 1000 g lapte
  • o linguriţă sare
  • nucşoară, după gust
  • 60 g unt
  • 70 g parmezan ras
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 g griş

REŢETA:

  1. Puneţi în bol laptele, sarea şi nucşoara, 20g unt, aduceţi la fierbere 12 min. 100º viteza 3.
  2. Turnaţi în ploaie, cu lamele în mişcare la viteza 3, 40g parmezan, gălbenuşurile şi grişul, fierbeţi 8 min. 90º viteza 2, amestecând cu spatula din când în când.
  3. Întindeţi compoziţia obţinută pe o planşetă, cu grosimea de 1 cm. După ce se răceşte, decupaţi cu ajutorul păhărelului de măsurare, obţinând mici discuri. Aşezaţi-le într-un vas termorezistent uns cu unt, puneţi deasupra câteva grămăjoare de unt şi parmezanul rămas.
  4. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 200º timp de cca. 20 minute.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: