cat-right

Pâine cu măsline

 

 

 

INGREDIENTE (6 persoane):

  • 200 g apă
  • 100 g lapte călduţ
  • 10 g zahăr
  • un cub de drojdie de bere
  • 500 g făină albă
  • 10 g sare
  • 150 g măsline negre fără sâmburi

REŢETA:

  1. Puneţi în bol apa, laptele călduţ, zahărul, uleiul, drojdia, făina, sarea, frământaţi 4 min. /capac inchis /framantare. Lăsaţi să dospească aproximativ o oră.
  2. Puneţi măslinele pe suprafaţa aluatului. Rulaţi aluatul formând un sul, presăraţi cu făină şi tăiaţi sulul în segmente de 10cm.
  3. Daţi aluatului o formă rectangulară folosind sucitorul.
  4. Aşezaţi-le pe tava cuptorului, lăsaţi să dospească încă 30 min. coaceţi în cuptorul încălzit la 180º timp de aprox. 30 min., până ce se rumenesc.

Variantă: pâine cu verdeaţă: tocaţi ierburi aromatice (salvie, rozmarin, pătrunjel, busuioc, măghiran, frunze de ceapă verde) şi încorporaţi-le în aluat. Procedaţi ca în reţeta de de mai sus, fără a adăuga măslinele.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: