INGREDIENTE (6 persoane):
- 200 g apă
- 100 g lapte călduţ
- 10 g zahăr
- un cub de drojdie de bere
- 500 g făină albă
- 10 g sare
- 150 g măsline negre fără sâmburi
REŢETA:
- Puneţi în bol apa, laptele călduţ, zahărul, uleiul, drojdia, făina, sarea, frământaţi 4 min. /capac inchis /framantare. Lăsaţi să dospească aproximativ o oră.
- Puneţi măslinele pe suprafaţa aluatului. Rulaţi aluatul formând un sul, presăraţi cu făină şi tăiaţi sulul în segmente de 10cm.
- Daţi aluatului o formă rectangulară folosind sucitorul.
- Aşezaţi-le pe tava cuptorului, lăsaţi să dospească încă 30 min. coaceţi în cuptorul încălzit la 180º timp de aprox. 30 min., până ce se rumenesc.
Variantă: pâine cu verdeaţă: tocaţi ierburi aromatice (salvie, rozmarin, pătrunjel, busuioc, măghiran, frunze de ceapă verde) şi încorporaţi-le în aluat. Procedaţi ca în reţeta de de mai sus, fără a adăuga măslinele.
Lăsați un comentariu