cat-right

Pesto alla siciliana

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):

  • 2 roşii coapte şi tari
  • 50 g migdale sau seminţe de pin
  • o legătură de busuioc, spălat şi zvântat
  • 2 fire de pătrunjel
  • o frunză de ţelină, după gust
  • 3 căţei de usturoi
  •  sare şi piper
  • 80 g ulei de măsline extravirgin (de preferinţă sicilian)

REŢETA:

  1. Curăţaţi roşiile de pieliţă şi seminţe.
  2. Adăugaţi busuiocul spălat şi zvântat cu grijă (frunzele nu trebuie să fie zdrobite), pătrunjelul şi frunza de ţelină, usturoiul, tocaţi 5 sec. viteza 7.
  3. Adăugaţi la această compoziţie roşiile, bateţi 10 sec. viteza 5.
  4. Puneţi migdalele în bol şi răzuiţi 5 sec. viteza 7, adunaţi pe fund cu ajutorul spatulei
  5. La sfârşit adăugaţi sarea, piperul şi uleiul, amestecaţi 10 sec. viteza 3-4.

La ce se foloseşte? Pesto alla siciliana se foloseşte pentru tartine simple din pâine prăjită şi/sau cu bucăţi de mozarella, pentru prepararea pastelor sau a altor reţete.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  • kCal 228/ 268
  • proteine 3,7 / 3,5
  • lipide 29,1 / 27
  • glucide 3 / 2,8
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: