INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 2 roşii coapte şi tari
- 50 g migdale sau seminţe de pin
- o legătură de busuioc, spălat şi zvântat
- 2 fire de pătrunjel
- o frunză de ţelină, după gust
- 3 căţei de usturoi
- sare şi piper
- 80 g ulei de măsline extravirgin (de preferinţă sicilian)
REŢETA:
- Curăţaţi roşiile de pieliţă şi seminţe.
- Adăugaţi busuiocul spălat şi zvântat cu grijă (frunzele nu trebuie să fie zdrobite), pătrunjelul şi frunza de ţelină, usturoiul, tocaţi 5 sec. viteza 7.
- Adăugaţi la această compoziţie roşiile, bateţi 10 sec. viteza 5.
- Puneţi migdalele în bol şi răzuiţi 5 sec. viteza 7, adunaţi pe fund cu ajutorul spatulei
- La sfârşit adăugaţi sarea, piperul şi uleiul, amestecaţi 10 sec. viteza 3-4.
La ce se foloseşte? Pesto alla siciliana se foloseşte pentru tartine simple din pâine prăjită şi/sau cu bucăţi de mozarella, pentru prepararea pastelor sau a altor reţete.
Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie
- kCal 228/ 268
- proteine 3,7 / 3,5
- lipide 29,1 / 27
- glucide 3 / 2,8
Lăsați un comentariu