cat-right

Ciorbă de linte


 

 

 

INGREDIENTE:

  • 250 g linte
  • 200 g    costiţă, în bucăţi
  • ½ fir    praz, în bucăţi
  • 1    morcov, în bucăţi
  • 200 g    cartofi, în bucăţi
  • 700 g    apă
  • 2 cubuleţe  supă de carne sau zarzavat
  • 30 g    oţet
  • 2  cârnăciori fierţi, în felii

RETETA:

  1. înmuiaţi lintea cu o seară înainte în ca. ¾ l apă.
  2. puneţi costiţa în oală şi mărunţiţi 3-5 sec./treapta 8.
  3. adăugaţi prazul şi morcovul şi mărunţiţi 5 sec./treapta 5.
  4. adăugaţi lintea cu apa în care s-a înmuiat, cartofii, apa şi cubuleţele de supă şi gătiţi 20 min./100°/invers/treapta 1.
  5. adăugaţi oţetul şi cârnăciorii şi gătiţi mai departe 4 min./100°/invers/treapta 1.

Variante:

  • se poate garnisi cu ceapă prăjită.
  • puteţi folosi şi linte roşie sau galbenă, care nu trebuie înmuiate înainte. Adăugaţi însă suplimentar 500 g apă, fiindcă nu aveţi apa de la înmuiat.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: